yalinyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam malı aşırı fazla değerde satmak da, malın ayıbını gizlemek de, alıcıyı veya satıcıyı aldatmak da İslam'da yeri olmayan davranışlardır.
Ayet-i Kerime'de buyrulduğu üzere Alım Satım helal, Faiz haramdır. Faiz'in adı ne olursa olsun haramdır, Alım Satım konsa bile.

Selametle.

Bencesi yok hocam, dinin kaynakları bellidir ve en önemli kaynak olan Ku'ran-ı Kerim'de faiz'in haram olduğu belirtiliyor.
Kaçak işi de sorunlu iş, ne yaptım ne yaptırdım ama onları örnek gösterip de haram değil bence diyemezsin; bu dini yanlış yorumlamak olur ve mazallah zındıklığa kadar götürür o yüzden dini kaynaklarda bilmediğiniz şeyleri araştırmadan lütfen konuşmayın(inanan biriyseniz, değilseniz de lütfen araştırmadan iddialarda bulunmayın)
Haram değil demedim 😊 ama hocam bunuda göz önünde bulundurmak gerek şeri hile var bu işin içinde. Din kullanılarak vadeli satışlar bankaya göre 2 kat daha fazla faiz yiyor hatta yukarıda anlattığım olayda 3 yıllık fıstık 220 tl oluyor ve size %200 faiz yiyor vadeli satışta bu şeri hileden başka bir şey değil 😊 ben dindarın helal vadelisinin eline düşeceğime gavurun faizli kredisini alırım hem aklen hem mantık çerçevesinde düşündüğümde vicdanen daha rahat ve maddi açıdan daha rahat olurum 😊 daha önce bu vadeli satışların neden bizim dindar toplum tarafından daha çok benimsendiğini anlamıyordum ama onuda anlamış oldum nedeni onlarda kazanç sağlıyor. Faiz yemek haramdır deyip vadeli satışta faizin 2 katını alanlar olduğundan dolayı faiz haram vadeli satış helaldir. Kim nasıl kazanıyorsa ona helal diğerine haram diyor. Zaten vadeli satışta vade ile alan kişi mecbur alım varken birde bunu helaldir diyip 2 kat faizle vermek ve batan insanları vadeli satışlarda görmeyip sadece kredi alan bankacılarda göstermek yanlıştır. Ben faize karşı bir insanım yani asla paramı şuana kadar 1 kuruşunu faize koymadım ama borç alırken gidip vadeli satıştan değilde bankadan alıyorum yani faizli para alıyom dinimizde alanda verende haram diyor ama malesef helal yapanlar bu kadar insanı zorlarken harama kaçmamak elde değil. Ben hangi işe girersem gireyim ticari açıdan %35 gibi bir rakam 1 yılda verdiğim paradan kazanmam çok zor olacağı aşikar ama banka bana 3 yılda %30 ile veriyor 😊 kısacası ben faiz yiyin demiyom helal demiyorum ama vadeli satışta şuan haramdır 😂