her müşteri milyon dolarlık müşteri
bu sözünüze katılıyorum ve şunu ekliyorum müşteri patrondur. Ben de bu dediğiniz şekilde işlem yapıyorum fakat şu da var. Şimdi sizin alt yapınız sıradan bir script ile iş yapıyorsunuz ve işlemlerinize fatura kesmiyorsunuz(misal diyorum). Şimdi siz gidip ürünü siteden değil de whatsapp'dan verince 1 ay sonra bir problem oluyor sipariş ile ilgili adam ile iletişime geçiyorsunuz. Şu oldu bu oldu gibi şikayetinizi iletiyorsunuz. Adam da bakıyor whatsapp'dan konuşmalar mevcut değil. Adam numarasını değiştirebilir veya mesajlar silinebilir. Ama siteden sipariş verseniz hepsi kayıt altında kalıyor. Her şey otomasyon ile daha sağlıklı ilerliyor. İşinizi profesyonel yaparsanız zaten sizde sadece siteden alım yapılması gerektiğini anlayacaksınız.
En basitinden kendi işimden de fatura işine örnek vereyim. Müşteri whatsapp'dan sipariş verse tek siparişe gidip fatura kesmem gerekiyor. Ama müşteri siteden sipariş verince fatura entegrasyonu ile otomatik fatura kesiliyor. Gibi gibi örnekler çoğaltılır.
Siz iletişime geçtiğiniz kişinin müşterisisiniz ve adama para kazandıracaksınız. Ama hala siparişi whatsapp'dan diretiyorsanız dönüş yapmaması çok normal. Çünkü siteden sipariş verilmesinin bilincinde olmayan müşteri her zaman problem çıkartır. Aynı şekilde bende dönüş yapmıyorum.
Bir gün işinizi profesyonel şekilde yapınca ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Eyvallah. Haklısınız. Aynı frekanstayız. Benim amacım zaten illa Whatsapp'tan alayım diye diretmek değildi. Vaktim yoktu, müsait değildim ve o siparişi de vermem gerekiyordu. Bana olumsuz da olsa cevap verse yetecekti. Yani sorun Whatsapp'tan sipariş kabul etmemesi değil, sorun cevap vermemesi