slow_query_log = 1
slow-query_log_file = /var/log/mysql-slow.log
long_query_time = 2

bunu eklememe rağmen o hatayı veriyor restart attım bunu geçiyorum.
max_connections 75e düşürdüm.
reset query cache işlemini de yaptım.
cache limiti değiştirdim.

Sorunum process managerden baktığımda %150 cpu kullanımı görünüyor bunu yapan da mysqld tabi bu benim scriptten kaynaklanıyor olabilir ama 1 adet php calısıyor ve işlemde 1 curl 1de foreach var bu kadar sqlde veri fazla sadece

DoraServer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

NOT: İşlemleri yapmadan önce yedek alınız.

my.cnf dosyanıza aşağıdaki satırları ekleyin ve touch /var/log/mysql-slow.log ile dosyanızı oluşturun. chown mysql:mysql ile /var/log/mysql-slow.log yetkiyi verip mysql sunucusunu yeniden başlatın.

slow_query_log = 1
slow-query_log_file = /var/log/mysql-slow.log
Binary update log ile ilgili kısmın pek önemli olacağını zannetmiyorum. Bu sebepten o kısımla ilgili bir öneride bulunmayacağım.

max_connections olarak %10'unu kullanıyormuşsunuz bu da gereksiz yere bellek kullanımını arttırıyor. max_connections 75'e düşürebilirsiniz.

SSH üzerinden mysql'e bağlanıp (mysql -u root -p enter'a basarak bağlanabilirsiniz root şifresi isteyecekter, root şifresi ile giriş yapın) ve ardından aşağıdaki komutu çalıştırın. (Bu işlemi ara ara yapmanızda fayda var.)

RESET QUERY CACHE;
query_cache_size'ı düşürmenizi öneriyor. query_cache_size = 8M olarak ayarlayabilirsiniz. Eğer daha da düşürmenizi isterse düşürebilirsiniz.

query_cache_limit ile belirtilen limitin üzerindeki queryler cachelenmeyeceği bilgisi verilmiş. query_cache_limit = 2M yapıp o alanı yükseltebilirsiniz. Sorunun mysql'den kaynaklandığına emin misiniz? Belki de web sunucu tarafıda optimize istiyordur.

Cevap yazılırken kullanılan kaynaklar :

https://stackoverflow.com/questions/5231678/clear-mysql-query-cache-without-restarting-server