arkadaşlar selamlar. bir haber yazılımım var. kendim yazım. bir kaç sitede aktif kullanıyoruz. bir sitede (ki haber sayısı en fazla olan site) haber sayısı yükseldiği için herhalde, performans sorunları çıkmaya başladı. şu an sitede 55.000 civarı haber, 2.600 makale, 2.000 civarı foto galeri var. günlük ziyaretçi sayısı da 1000 civarında.

site normal hızda çalışırken mesela 5 dk. da bir gibi kesinti oluyor. sayfa ulaşılamıyor timeout hatası veriyor. 1 dk sonra yenile dediğimizde normal çalışmaya başlıyor. önceleri hetzner cloud kullanıoyrduk. sonra hetzner dedice cpu olan clouda geçtik. yine performans hataları vermeye başladı. hetzner dedicated servera geçtik. yine aynı kesintiler oluyor. bir kaç arkadaşa incelettim serverı. optimizasyon yaptırdım. serverda problem yok diyorlar.

kodlar bazında msyql optimizayon yaptım. ezsql kullanıyordum. mysqli ye geçiş yaptım. hayli rahatlama oldu ancak yine kesintiler oluyor.

ben bütün haber resimlerini tek klasör altında tutuyorum. mesela upload/haberfoto/ altında. burada 70 bin resim olmuştur. acaba bu performansı etkiler mi? fotoğrafları yil/ay/gün şeklinde alt klasörlerde tutsam performans artışı olur mu? başka tavsiye verebilecek var mıdır? teşekkür ederim.