Erişim = insanların karşısında çıkarmak yani insanlar onu görmeleri, veya hızlıca kaydırma sonucu sonuç olarak tanımlanan şahıs'a gösterilmesi
Etkileşim= Daha çok yorum yapacak alışveriş yapacak beğeni atacak gibi kişilerin karşısına çıkıyorsun ek olarak etkileşim demek sizin reklamınız ile temas halinde olmasıdır.
Belki tam dökememişimdir ama anladın sen
Yazıldığı üzere;
Erişimi seçerseniz facebook olabildiğince herkese gösteriyor ahmet dayıdan fatma teyzeye..
Etkileşimi seçerseniz de konuyla ilgisi olan insanlara gösterdiği için yorum/begeni gelme olasılığı artıyor. Reklamla alakası çok daha yüksek kişilere gösterilmiş oluyor.
Erişim : Daha çok kişiye ulaşmak için çıkılan reklam türüdür.
Etkileşim ise : İnsanların daha çok etkileşime girmesi için için çıkılan reklam türüdür. En çok tercih edilen tür sayfa beğenisi oluyor ve beğeni sayısı fazlası ile gelir.
Facebook ta mantık aramaya pek gerek yok hocam. Orda vermiş olan değerler yanlıştır. 10 gösterir 100 tane beğeni gelir. 1000 gösterir 100 tane gelir. Genellikle o analiz kısmını pek önemsemeyin.
Şunuda unutmayın zaten zamanla kullandıkça öğreneceksiniz. Bir çoğu bottur (kendi yorumum) 100k beğeni gelir ama gönderi paylaştığınız zaman sayfada etkileşim sayısı 100 olur
Çok teşekkür ederim, az çok oturmaya başladı. Peki birde şunu sorsam, ben instagram da halı satıyorum buna bağlı olarak;
1- Etkileşim
konu ile alakalılara görünür dediğiniz için soruyorum, sadece halı sektörü ve birkaç kere halı arayanlara mı reklam görünüyor? Erişimi yeni müşteriler için kullanamaz mıyım?
2- Instagram demografik bilgiler kısmını boş bırakıyorum,
etkileşim sayfamdaki görsellere göre mi olur mu yoksa
demografik bilgiler halı, çeyiz, mobilya vs. gibi yazılar yazmalı mıyım? Bilgi paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim