Pandemi var diyoruz.. İş yok diyoruz.. Tüm dünya sıkıntı içinde. Gününü kurtaran haline şükrediyor. Böyle bir süreçten geçiyoruz..
Dün backlink satışı yapan bir ajansa tanıtım yazısı siparişi verecektim. Yazıyı Whatsapp'tan gönderdim. İban verin paranızı da göndereyim dedim. Ajans sahibi "siparişinizi site üzerinden verebilirsiniz" dedi..
Ben de dışarda olduğumu, şuan siteye üye olma ve dosya yükleme işlemleri ile uğraşma şansımın olmadığını söyledim. Yazıyı zaten size attım, paranızı da göndereyim siparişi başlatın dedim..
Adam Whatsapp'tan görüldü attı, 15 saattir cevap yok..
Yahu güzel kardeşim ben sana durumumu anlattım ibanla halledelim diye. Yapıyorsan yap, yapmıyorsan iki kelime cevap yazmaya tenezzül et, öyle olmuyor de. Beni neden bekletiyorsun? Cebimde 500₺ param hazır, senden hizmet almak istiyorum ama sen ısrarla müşteriyi kaçırmak istiyorsun..
Evet dünyada ülke ekonomilerini altüst eden büyük bir pandemi problemi var. Ama tüm suçu da pandemiye atmamamız gerekiyor bence. Biraz da kendi esnaflığımızı gözden geçirmeliyiz diye düşünüyorum..