Merhabalar, ilk konum olacak, eğer bir hata görürseniz uyarın lütfen anında düzeltirim.

Uzun süredir elimde bilgisayarım yoktu ( 7-8 seneden bahsediyorum ) işlerimin yoğunluğundan ve maddiyattan ötürü bilgisayar alamamıştım. Bilgisayar aldım ve yavaş yavaş web sitesi kurmaya, satmaya başlayacağım. Soruma gelirsek ;

Sürekli müşterilerime host-domain alıp scriptlerini kurup satış yapacağım için reseller mi almam gerekiyor ? Daha önce hiç reseller türü bir şey almadım, ticari amaçla yapmıyordum tanıdık 1-2 kişiye web sitesi kurdum onlara da kendi üzerlerine host domain alıp geçiyordum, şuan kontrol bende olsun istiyorum. Yani şuan asıl amacım mesela müşteri geldi e-ticaret sitesi istedi, blog sitesi istedi veya başka şeyler istedi. Ona ftp kullanıcı adı şifre plesk panel kullanıcı adı şifre vereceğim host almış gibi ama ana yönetim bende olacak.

Lütfen sorularımı mazur görün. İnternette araştırdım türlü türlü şeyler var bayi hosting, kiralık dedicated sunucu vs. yani tam açılımlarını bilmiyorum çoğu şey değişmiş.

Şimdi bu kadar basit bir şeyi bilmiyorsun nasıl web sitesi kurup ticaretini yapacaksın demeyin lütfen hiç bu şekilde iş yapmadım hep örnek veriyorum bi hosting firmasına gidip host domain alıp siteyi kurdum.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.