HalitBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şöyle yapsak olur mu paypal pos ile siteye bakiye yükleyip yüklenen bakiye karşılığında alışveriş yapılsa olur mu ?
Hiç farketmez aynı kapıya çıkıyor, dijital olarak bakiye satın almış oluyor. PayPal'ın maalesef kesin ve net kuralları yok, kurallar esnek. Bu esneklik olumsuz yönde de olabiliyor olumlu yönde de.

Kimliğe , giriş çıkışa hiç dikkat etmeden dikkatsiz olarak hesabı kullanan kişilerin 1 sene boyunca hesabı rahatça kullanabildiklerini gördüm, aksine çok dikkat edenlerin 1 haftada (kendim gibi) suspended olduğunu da gördüm. Yani tamamen algoritmaya yakalanma ile alakalı.

Paypal'ın müşteri temsilcileri ile telefondan sesli uzun konuşmalar yaptım. Bazı durumlarda kendileri de birşey yapamıyor, hesabın neden kapandığı ile ilgili açıklama yapamıyorlar. O kadar çok konuşunca bir tanesi en sonunda bazı tavsiyelerde bulundu. Dijital ürün satmamamı ve satıyorsam da fatura kesmemi söyledi. O durum da bile %100 garanti vermediler. Sanırım Paypal daha çok Ebay tarzı sitelerde kullanılmak üzere kendini adapte etmeye başladı, o yüzden bu tarz işletmeleri artık desteklemiyorlar.

Uzun süren araştırmalarım sonucu size gördüklerim, duyduklarımı ve tecrübelerimi paylaştım. Başka bir yolu var mı bilemiyorum.