Merhaba arkadaşlar,
Yine bir Analytics4 sorunu;
Sitemi Analytics4'e geçirdim. Eski analytics sürümüyle mukayese ediyorum;
Eski sürümde bir başlığım amp sürümde ölçmüyordu. Bu problemi zaten yaşıyordum. Bu yüzden yeni sürümün çıkmasına sevinmiştim. Her şey tamam kurdum bütün sitelerimi.
Ancak doğru ölçüm yapılmıyor. Eski analytics hesabında (eksik ölçüme rağmen) daha fazla trafik görünüyor. Hatta aradaki fark ufak tefek de değil. Arada %50 civarında bir fark var. Kodu doğru yerleştirdim. Search console doğrulamasını da yaptım. Analytics4, eski sürümde ölçülmeyen amp sayfasını ölçüyor ama belli başlı başlıkları hiç görmüyor. İki analytics verisindeki rakamları search console'dan kontrol ettiğimde ise search console ile de arasında büyük bir fark var. Hatta adsense ile de karşılaştırıyorum, adsense search console'a daha yakın. O halde iki analytics sürümümde de hata var demektir.
Rakamları sallıyorum;
Eski analytics: 100 ziyaretçi
Analytics 4: 50 ziyaretçi
S.Console: 120 ziyaretçi
Adsense: 115 ziyaretçi
gibi rakamlar alıyorum.
Tüm videolara baktım. Buradaki tüm konulara baktım. Tekrar tekrar kontrol ettim hatta sildim yeniden yükledim. Yok.
Bir ihtimal analytics 4'ü okumayı bilmediğim içindir diyorum ama ana sayfadaki grafikte bu rakamları alıyorum. Sıfırdan yeni bir analytics hesabı mı açsam acaba? benzer problemi yaşayan oldu mu?