Merhaba arkadaşlar 23 yaşında bir arkadaşınızım ve köyde 1-2 dönüm bir arazimiz var ev ve ağaç olan , tarlanın köşesine bir kümes yapıp başlangıçta 50 tane sonrasında ise kazandırırsa arttıra arttıra gitmek istiyorum 200-300 adet belki daha da fazla karına göre.
Adana da yaşıyorum ve bilindiği üzere sıcak bir memleket , bu konuyu 2-3 gündür araştırıyorum fakat bilgim olmadan da girmek istemiyorum . Eğer aranızda bilgili bu işi önceden yapmış arkadaşlarım varsa , hangi cins tavuk almalıyım civciv almayacağım maaliyetliymiş sanırım , ortalama yem maliyeti ne kadar , adana gibi sıcak bi yerde nasıl verim alabilirim , ilk başta 50 tavuk kaç günden sonra yumurtlamaya başlar , nasıl bir kümes yapmalıyım , elimden geldiğince temiz ve düzenli bakmaya çalışacağım ama yine de ek ve bu konuyla ilgili tüm bilgi birikimlerinizi aktarırsanız sevinirim . İlk başta yumurtaları çevreme satıp sonradan market vs ufak yerlere satmayı gidip konuşmayı düşünüyorum. Şu anlık birikimim 6.000 TL ucu ucuna yetecek sanırım , teşekkür ederim şimddiden.