Yazılım/Donanım alanındaki bilgi,deneyim ve sertifikalarınızı bilmiyorum fakat.
Asıl mesleğiniz Ziraat Mühendisliği alanında iyiyseniz ve uluslararası geçerliliği olan bir meslek ise (yazılım gibi düşünün, ülkeden ülkeye fark etmiyorsa) başlangıçta düşük maaşlarda iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Tabi ki, şuanda dünyanın genel problemi pandemi ve bu nedenle iş bulmak çok daha zor.
İyi seviyede İngilizce biliyorum ve pandemi öncesi iş amaçlı yurtdışı seyahatlerim oluyordu.
Samimi olmam gerekirse 30 yaşımdayım, 5 yıllık evli ve 2 yaşında çocuğu olan birisiyim.
Yazılım benim freelance işim ve asıl alanım Dış ticaret ve İş Geliştirme (lojistik dahil) bende sizin gibi düşünüyorum yurtdışına taşınmayı ama yaş faktörü, evli olma ve çocuk sahibi olma faktörü biraz korkutmuyor değil.
Ayrıca ülkeden ülkeye yapısı belli oranda değişen bir alanda kariyere sahip olduğumdan gittiğim ülkede alanımda iş bulmak kolay olmayacak, garsonluk vb. gibi işler yapmak durumunda kalmam gerekiyor olacaktır.
Ama şunu unutmamak gerekli, hangi ülkeye giderseniz gidin muhtemel her zaman 2. veya 3. sınıf vatandaş olmak durumunda kalacaksınız.
Bu durumu aşmak sizin kendinizi geliştirme yetkinliklerinize bağlı olarak değişecektir.