Yani ne yapabilirsiniz ?
Ben yazın sınavlara girdiğimde biyoloji sınavımı verirsem 3 zayıfla bir üst sınıfa geçiyordum. 44 ile kaldığımda müdür yardımcısı bir şey yapamam dedi 1 yılım 1 puan ile gitti.
Okulda beyaz ayakkabı giymek yasak dediler hep koyu ayakkabı giyiyorduk, yaz geldiğinde yönetim spor ayakkabı giyenleri kenara çekiyordu. Kundura giymemizi istiyorlardı ki biyoloji hocamız bile bu sıcak havada kundura mı giyilir demişliği vardır.
İstanbul da müzik festivali için hazırlanan arkadaşlardan birisi okula gitarın içerisinde uyuşturucu getirdiğini iddia ettiler. Arkadaşın böyle bir şey yapmadığını tüm yönetim biliyor ama arama yaptılar. Hatta psikolojik sorunu var diye belediyenin psikiyatri gönderdiler, psikiyatri de senin bir şeyin yok diyerek okula yolladı.
Okulumuza diğer ilçelerden gelen arkadaşlar da olduğu için ve otobüs de 15 dk'da bir geçtiği için bazen bizi almadan gittiği oluyordu. Yine böyle bir günde bahçede müdür yardımcılardan birisi konuşurken yeni gelenleri bir kenara çekip konuşmasına devam etti. Maksat ben konuşurken geç kalırsan yarım gün yok yazılacaksınız. Arkadaşlardan birisi durumu izah etti, öğretmenlerin hiçbirisi kaile almadı. Sonra arkadaş babasını aradı hocasına telefonu uzattıktan sonra orada bekleyen herkesi sınıfına yolladı.
Son senemde ilk yarı 4 zayıf getirdim diye sınıfta kalacak korkusu bastı. İlk dönem sıfır olan dersim (yine biyoloji) ikinci dönem 3 gelmesi gerekiyordu ki üç sınavdan aldığım notların içerisinde 70 yok diye hocanın verdiği 65 60 notları ile 53'den 2 ile zayıf gelmişti. 60 olan sözlü notu eğer 70 yapsa 3 ile zayıf olmadan geçiyordum. Yazılıda 70 yok diye hoca sözlüye 70 vermedi.
Kısacası Müdür Yardımcısının veya oradaki güvenliğin ne dediğini çok kafaya takma, illa kafaya takacağım diyorsan da arkanda aile'nin desteğini al. Hocaların en çok korktukları şey duyarlı velilerdir. Velin eğer "öğretmen haklıdır" demiyorsa her türlü hocaya lafını geçirirsin.
Yorumun için teşekkür ederim. Öğretmenler dediğiniz gibi velilerden çekiniyor.