MSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
seni bu konuda sürekli yormasınlar diye dedim, insanların şaşırdığı rakam TBM ancak, derin bir kredi kelimesinde yada tekne sigortası gibi kelimeden hit alırsanız, TBM oranlarını kısmen görebilirsiniz buna yakın değerler. Arkadaşın sektörünü ifşa etmemek adına başka sektörler ve örnekler verdim. TBM bakarken de keyword planner a bakmayın derim. Mantığınız şu olmalı;

-değerli ve trafiği az olan, hangi ürünü satan firmanın yüksek tutarlı reklamlar vereceği siteler kurmalıyım?
cevap misal, tekne sigortası. tek tek sordugum sorulara cevap vereyim;
-Tekne sigortalamak değerli mi? evet teknelerın 15-20m ortalaması olduğunu, ve sigorta ihtiyacı olduğunu düşünün.
-trafiği az mı ? evet az. Sigortasını netten aratacak çok az kişi var. Çok az kişi olduğu içinde, o az kişiye ulaşmak için reklamverenler TBM tekliflerini en yukarıdan vermelidir.
-15-20M değerinde ki bir teknenin sigortası ne kadar? sallıyorum 150.000 TL, yani bu firmanın ürünü değerli mi ? tabiki değerli, o yüzden 10-15 liralara bakmazlar.

örnek verdim sadece.
Ekip çalışması olmuş, forumda güçler birleşip ortaya iyi bir kazanç çıkmış. Başarılar dilerim hem konu sahibine hem de size.
Ancak hocam verdiğiniz örnek niche benim anladığım kadarıyla. Avrupagelinlik hocam konuda niche olmadığını yazmış. Sanırım orda kafalar karıştı. TBM den değil.