twitch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
anladım çok teşekkür ederim.

anlıyorum. peki annemin kirayı ödemesi benim orada şahıs işletmesi açmama engel midir?
genç girişimci muhabbetinden dolayı gelir vergisinden 3 yıl muaf olduğum söyleniyor. 2. soruya verdiğiniz cevaptaki oranlar devre dışı kalıyor mu? stopaj vs dedikleriniz hariç.
icenket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhabalar, 4- 1 yılın sonunda yada 6 ay sonra bu işi yapmak istemiyorsan kapatayım diyorsan kapatabilirsin herhangi bir engel v.s söz konusu değil demişsiniz. Bunun için herhangi bir ücret yada prosedür gerekmiyor değil mi? Bir de ekstra olarak genç girişimci desteğinden faydalanmak için herhangi bir sertifika vs gerekiyor mu nasıl olduğu hakkında bilginiz var mı ?
Kira sözleşmesini adına düzenletmen gerekiyor.
Stopaj şudur aylık kiranın; eskiden oranı %20'di Şimdi geçici süre %10 oldu.
Destekden faydalanmak için sertifika vs gerekmiyor. Muhasebecilerin %90'ı konuya hakim zaten; dilekçe, kimlik fotokopisi, vergi levhanın çıktısını alıp, vergi dairesine gidip başvuru yapıyorsun. 1 ay içinde geri olumlu olumsuz dönüş geliyor.
Gelir vergisi ve kdv'den zaten belli bir hacime kadar 1 yada 3 yıl muafsın. (tam hatırlamıyorum zaten 1 yıl yetiyor.)
En büyük artısı bence bağkur giderinden 1 yıl kurtulmak..(12.000Tl civarında)
Yıllık üst limit: (hatırladığım kadarıyla 75k yada 80 k'ydı 2019 yılında) ticari hacmini geçmediğiniz sürece;
Aylık şirket gideriniz: damga vergisi(60 70Tl), stopaj(Kiranın %20'si), Muhasebe ücreti(ort 300Tl) olarak minimalize edilmiş bir şekilde hesaplayabilirsiniz. (Stopaj; 3 ayda bir defa 3 aylığın toplamı hesaplanarak ödenir.)