KOSGEB Aldığınızda en az 2 yıl farklı bir yerde çalışamazsınız. Ve şirketinizi kapatamazsınız. Genellikle kuruluş desteği çıkar 5 bin tl. Genel olarak bana göre mantıksız. Bağkur size kalmış olacak 2 yıl içinde kendiniz iş yapamazsanız. Sigortalı işe de giremeyeceksiniz. Sigortalı işe giremeyince bir çok şirket sizi işe almayacak. Çünkü belli teşvik vs. Onlarında işine yarıyor. Ve denetlemelerde sorun oluyor.
Hocam bu kadar detaylı bakmadım. Sonuç olarak sıkıntılı şuan genç girişimci olduğum için bağkur desteğinden faydalanıyorum ama 1 yıl dolduğunda işler bu şeklide giderse mecbur kapatacağım. Bu da bana gelmez. Çok teşekkür ederim.
Yazınızdan anladığım hali hazırda bir şirketiniz var. KOSGEB pandemi süresince gelir kaybı yaşamış bilişim sektörü işverenlerine faizsiz geri ödeme kaydıyla destekler sunuyor. Benim bildiğim bunlardan en belirgini 3 yıl sonra faizsiz geri ödeme şartlı gelir kaybı desteğidir. Elbette bunlardan yararlanmak için katı şartlar koşuyorlar. Tam hatırlamıyorum ancak belli bir oranda gelir kaybı, belli bir sayıda sigortalı çalışan olması gibi şartlar koşuyorlar. Bu link üzerinden duyuru yazısını okuyabilir, devamı için kosgeb sisteminden araştırma yapabilirsiniz diye düşünüyorum;
https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/ge...re-5-milyar-tl
Hocam bunu inceledim de buna uygun esnaf var mı bilemiyorum. Çok fazla şartı var ve benim şirketim hemen hemen 6 aylık. Cevabınız için teşekkür ederim.