Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir.

Facebook sözleri gibi ama doğru. Değerli olduğunu bilmen gerekiyor. Maalesef her ilişki mutlu sonla bitmiyor. Açıkcası hayatım da hiç birisi olmadı. Olmasını istediklerim oldu ama her zaman bir olumsuza döndü. Hatta bir keresinde teklif edeceğim zaman ona veririm diye sevdiği bez bebeği almıştım. Daha bi çay bile içemedik aldığım bez bebek elimde kaldı. Dolabım da öylece durur. İşin kötü tarafı aynı iş yerinde çalışıyorduk ve ben bu şekilde aylarca işe gidip gelmiştim. Zor bir süreçti ama insan alışıyor.

Şayet onu görme gibi bir durumun yoksa gönül alışıyor. İnsan şey düşünüyor. Ya onsuz olmazsa hiç birisiyle olmaz, olamaz. Pekala da oluyor.

Kendini tamir etmesini bilmen gerekiyor. Lal olmak güzel bir şey. Bir kenara çekil kendi hayatını yaşamaya çalış. Onsuz yapamadığını ona göstermen artık hiç bir işe yaramaz. Çünkü onun da kararlarına saygı duyman gerekiyor. Şuan senin yaptığın bireysel çabadan başka bir şey değil. O istemiyorsa elini cebine koyup oradan ayrılacak ve bunu kabul edeceksin.

Yaşadıklarını yaşayan binlerce insan var, emin ol. Sen senin durumu farklı sanırsın ama değildir. Bir nakarattır dünya. O yüzden, karşı tarafa da saygı duyup artık sende kırmızı çizgini çek.