LeViS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.siteadresi.com/831251/ogretmenler-gunu-kutlu-olsun
Anahtar kelimelerden oluşan link yapınız önce geleceğinden dolayı ID sonuna eklerseniz daha iyi olur.
siteadresi com/ogretmenler-gunu-kutlu-olsun-831251/
LeViS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar forum sitesi için aşağıdaki şekilde bir link yapısı kullanıyorum id nin bu şekilde kullanımında bir problem var mı acaba?
Herhangi bir sistemi kodlayan kişiye seo açısından bunlar hatalı diyebilmemiz açısından öncelikle temayı kodlayan kişi seo denildiğinde ne anlıyor diye düşünmemiz gerekli.

Bir yazılımcı seo bilmiyor diye bunu bilmiyor diyemeyiz. Adamın seo açısından kapasitesi/bilgisi o kadar.

URL Link yapısı kesinlikle şu şekilde olmalı diyebilmemiz için öncelikle blog/kurumsal/haber/site-forum vb. kullanımını bilmemiz gerekir.

Çünkü blog açısından basit bir yapı kullanabilirken haber sitesi için aynı yapıyı kullanırsak bizi uğraştırabilir.
Aynı başlıklarla fazla içerik girilmeyen Blog olarak kullanacaksak; siteadresi com/sevgililer-gunu-ne-zaman link yapısı zaten avantajdır.

Haber sitesi olarak kullanacaksak çeşitli varyasyonlar ile kullanabiliriz.
(Yine burada seçim sitemizi hangi amaçla ve nasıl kullanacağımızla alakalı değişiklikler gösterebilir.)

Kategori ekleyerekten kullanabilirsiniz.
siteadresi com/ajanda/sevgililer-gunu-ne-zaman/

Kategori ve Tarih ekleyerekten kullanabilirsiniz.
siteadresi com/yasam/2021/02/05/sevgililer-gunu-ne-zaman/

Haber sitelerinin bu şekilde kullanma amaçları seo açısından ziyade ilgili haber içeriklerinin tekrardan düzenlemesi amacı ile daha çabuk ulaşmak ve link yapısı nedeni ile ziyaretçilerin yayımlandığı tarihinin görünmesi amacı ile yapılmaktadır.

ID olarak kullanmanız gerekiyorsa ve aynı başlıklarla açılan başlıkların çakışmaması amacı ile kullanımı mecburi olmaktadır.

Örneğin ben bir forum sahibi olsam yada kurmak istesem ve R10 forum gibi kullanmam gerekseydi;
  • 1. Tercihim: r10 net/seo-uyumlu-sef-link-yapisi-nasil-olmali-2826720/ ID ekleyerek Kısa link yapısını kullanırdım.
  • 2. Tercihim: r10 net/google-optimizasyon/seo-uyumlu-sef-link-yapisi-nasil-olmali-2826720/ Kategori ve ID ekleyerek konuların kategoriler sayfasını da desteklemesini sağlardım. (Kötü yanı link uzaması, İyi yanı ziyaretçi hangi kategoride konu okuduğunu bilir. Örneğin maxigeik/sorum var kategorilerinde ilginç başlıklarla açılan bazı konuların karışmasını azda olsa önler. )
.
NO: Link sonunda forumda neden .html ekleniliyor hiç merak etmedim. Statik bir sayfa değilse html eklemem. (Daha önce forum kurmak aklıma gelmediğinden araştırmadım. Belki de bu şekilde eklenme nedeni forum kodlaması nedeni iledir.)