Kargo ücreti satıcıya ait.
Diyor ki 20 TL'ye kadar 3 TL
20-30 TL arasında satış için 4.5 TL
30 50 TL arasında satışa 8,26 TL
50 TL ve üzeri satışlarda kargo ücretinin tamamı..
Şimdi ben ürün fiyat belirlerken,
%15 kendi komisyonlarını hesaplıyorum.
++ KDV'yi hesaplıyorum.
Ama müşterinin ne kadarlık alışveriş yapacağını bir üründen kaç tane alacağını bilmiyorum. Bu durumda yukardaki satıcı kargo ücretini neye göre hesaplayıp ürün fiyatını belirleyecek?
bir müşteri sizin mağazanızdan alış veriş yaptığında sipariş başına KDV dahil fiyatlar;
0-19,99 TL arası siparişlerinizde 2,99 TL, 20-29,99 TL arası siparişlerinizde 4,48 TL, 30-49,99 TL arası siparişlerinizde 8,26 TL, 50 TL üzeri ise desiye göre size faturalandırma yapılır.
müşteri zaten 50tl altında tümmağaza siparişlerine 9.90 kargo ücreti ödüyor isterse sepetinde 5000 liralık ürün olsun, tüm mağazalardadan 50tl'yi geçmediği müddetçe kargo ücreti yansır.
örnek vermek gerekirse;
A mağazasından 1400liralık telefon
sepete ekledi, B mağazasından 900liralık giyim ürünü
sepete ekledi, C mağazasından 2000liralık mutfak eşyası sepete ekledi, D mağazasından 650liralık gıda ürünü sepete ekledi, ve E mağazasından 49 liralık bir havlu aldı diyelim
bu durumda müşteri 9.90 kargo ücretini öder çünki sepetine E mağazasından 50 tl altı ürün eklenmiş durumda, E mağazasından 1 liralık ürün daha eklerse kargo ücretsiz olur.
satıcı olarak hiç bir zaman müşterinin kargo ücreti ödeyip ödemediğine bakmayacaksınız, çünki müşteri kargo ücreti ödesede ödemesede siz trendyola kargo ücreti ödemek zorundasınız.
tekrar örnek veriyorum; ben aras kargo ile gönderim yapıyorum ve tüm ürünlerim 1 desi olarak gidiyor yani her sipariş bana 11,51TL olarak faturalandırılıyor, ister 51 liralık ürün satayım ister 4999 liralık ürün satayım 1 deside ödediğim fiyat kdv dahil 11,51 liradır, mesela 1 tane tunik modelim var fiyatı 49.90TL o ürünün siparişlerinde bana 8,26tl faturalandırlıyor,
velhasıl kelam müşteri siparişine ister kargo ücreti ödesin ister ödemesin siz bu fiyatlarda kargo ücretini ödemek zorundasınız.