flatcastradyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben simdi Turkiyeye gonderdigim paranin vergisini fransada odedim ve bu gonderdigim paralar benim isyerimden ayligimdan artirdigim paralar ve fransada olan dairemi sattim ve Turkiyeye gonderdim cunku param fransada duracagina ulkemde dursun .Fransada vergisini vermisim ikinci olarak Turkiyededemi vergi verecegim o dediginiz olmayacak birsey bende biliyorum vergiyi banka kesmez vergi dairesine cagirirlar su paralarin vergisini ode derler. Ben simdi gonderdigim parayi fransaya bildirmeden gondersem haklisiniz o paranin vergisini isterler ama Turkiye degil fransa ister cunku ben fransada oturdugum icin bu parayida fransada kazandigim icin vergimi fransaya oderim zaten ben yillik 5000 euro gelir vergisi oduyorum bu parayi her ay ayligimdan calistigim yerden otomatik cekiliyor. Bizde vergi sistemi turkiyedeki gibi degil vergiden kimse kacamaz her ay ayligindan keserler. Sizin dediginiz gibi her gurbetcinin gonderdigi parayi vergi dairesi sorsa ve ikinci bir vergi alsa hicbir gurbetci turkiyeye para gondermez bulundugu ulkede parasini bankada bulundurur. Benim tum gonderdigim paralarin hesabini zaten fransadaki bankam biliyor bana vergi dairesi bu paranin nerden geldigini istese hemen ispatlarim . Fransadaki arabami sattim evimi sattim ayligimdan artan para gibi.

benım dediğimi iyi okuyup anlayamamışsınız bende zaten böle söyledim vergisini ödediğiniz parayı Türkiye'ye gönderebilirsiniz.
Türkiye sorar belge ister gösterirsiniz en kötü.
benim senaryolar vergisi ödenmemiş para için ve vergisini ödemeden varlık barışı ile cebe türkiye'de indirmek için

tabi orda vergisini az ödemişsiniz burda x kadar verdi daha vermeniz gerekli derseler şaşırmayın bu çok düşük ihtimal ama.