snnysf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
birazcık hayaller aleminde yaşıyorsun hocam forumda yüzlerce başı vergiden derte olan kişi var bizde zamanında öle olsaydı böle alırlardı böle olsaydı şöyle alırlardı diyoruz.
o kadar iyi bir denetim mi var sanıyorsun parayı gönderdiğin gibi vergisini alsınlar. ayrıca o vergiyi sen beyan etmek zorundasın vergi beyanla olur.
beyan etmezsen denk gelirse incelerseler öperler. öle bi bankada vergisini kesme dünyası yok.

senin başına gelecek olayı ben özetleyeyim gelmesi muhtemel.

1. türkiye aktardığın paralardan dolayı adresin tr de gözüküyor diye sana vergi incelemesi gelecek.
2. adresinin yurt dışında olduğunu ispat edeceksin.
3. yurt dışında vergisini ödedinmi diye seni sıkıştıracaklar.
4. ödediğini ispat edemezsen vergisini senden isteyecekler.
kısaca vergisini ödemediğin parayı tr ye sokamazsın he sokarsın incelenmez falan dikkat çekmez sorun olmaz ama olası bir hesap inceleme durumunda akla almayan mantıkla seni inceler ve ispat isterler ispat edemezsen vergiyi döşer mahkemeye ver derler.
yine avukatlara ödersin ona ödersin buna ödersin cebinden tonla para çıkar

o yüzden yurt dışında yasıyorsan vergisi ödenmemiş parayı tr ye sokma.
sokacaksanda suan varlık barısı var beyan et sok.

diğeri ise tr de yasıyorsun ödemeleri abd hesabına alıyorsun.
parayı abd den tr ye sokmadıkca vergisi henüz istenmiyor. abd de vergi ikameti oldugun ülkeye ödenir diye senden gelir vergisi almıyor.
bu paradan tr nin haberi ilerde olacak ve bundan vergi ismeye hazırlanıyorlar. demek istediğim bu.

senin senaryoda fransada yasıyorsun ödemeleri tr ye alıyorsun.
tr de sana vergi incelemesi gelecek bankanın bildirip bildirmemesi bişeyi değiştirmez olası bir vergi incelemesinde bankana yatan paralar vergi müfettişi tarafından incelenir.
dersinki yurt dışı ikametliyim orda yaşadığını ispat edersin. müfettiş incelemeyi dururur anlaşma kapmasında paran olduğunu fransaya beyan ederler veya etmezler.
ederseler orda sosyal yardım alıyorsan kesilir bu yardımlar.
banka hesabı ticari kullanıyorsun diye hesabını kapatabilir gel paranı al git der.

en kötüsü ise bunların hesabını 5 yıl boyunca geriye dönük sorabilirler.

bu son varlık barışları fırsat değerlendirin devlet hazırlanıyor bunun önüne geçemeye aynı amerika gibi olacak.
abd vatandaşı isen dünyanın neresinde kazanırsan kazan vergisini ödeyeceksin nokta.
Hocam ben simdi Turkiyeye gonderdigim paranin vergisini fransada odedim ve bu gonderdigim paralar benim isyerimden ayligimdan artirdigim paralar ve fransada olan dairemi sattim ve Turkiyeye gonderdim cunku param fransada duracagina ulkemde dursun .Fransada vergisini vermisim ikinci olarak Turkiyededemi vergi verecegim o dediginiz olmayacak birsey bende biliyorum vergiyi banka kesmez vergi dairesine cagirirlar su paralarin vergisini ode derler. Ben simdi gonderdigim parayi fransaya bildirmeden gondersem haklisiniz o paranin vergisini isterler ama Turkiye degil fransa ister cunku ben fransada oturdugum icin bu parayida fransada kazandigim icin vergimi fransaya oderim zaten ben yillik 5000 euro gelir vergisi oduyorum bu parayi her ay ayligimdan calistigim yerden otomatik cekiliyor. Bizde vergi sistemi turkiyedeki gibi degil vergiden kimse kacamaz her ay ayligindan keserler. Sizin dediginiz gibi her gurbetcinin gonderdigi parayi vergi dairesi sorsa ve ikinci bir vergi alsa hicbir gurbetci turkiyeye para gondermez bulundugu ulkede parasini bankada bulundurur. Benim tum gonderdigim paralarin hesabini zaten fransadaki bankam biliyor bana vergi dairesi bu paranin nerden geldigini istese hemen ispatlarim . Fransadaki arabami sattim evimi sattim ayligimdan artan para gibi.