the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paranın sisteme aktarılabilmesi için devletin yasalarına tabi olan finansal kurumlara ihtiyaç var. Bu kurumlar olmadan sisteme para sokabilmek için yasadışı yöntemler mevcut olabilir ancak devletler bu yöntemlere de savaş açabilir.

Devletlerin yapabilecekleri ile ilgili okuma yapabilirsiniz:

SEC Başkanı Gensler: Kripto Davalarını Açmaya Hazır Olmalıyız!
Şu anki sistemde kripto paraların topluma zarar verdiğini düşünüyorum. Kripto para sizin için önemli olabilir ve gelir elde ediyor olabilirsiniz. Sırf siz kazandığınız için başkalarının para kaybetmesini umursamıyor olabilirsiniz ancak ben umursuyorum. Aramızdaki fark bu olabilir.

Gerçeğim.

Bu işin ticaretle alakası yok. Ticarette zarar eden bir kişinin zararı devletin sorumluluklarını yerine getirmemesinden kaynaklanmıyorsa talepte bulunmaya da hakkı yoktur.

Arkasında firma olanlara, veya merkezi borsalara dava açtılar, peki merkeziyetsiz olan coin ve borsalar? Hiç bir şekilde takibinin yapılamayan bir sistemde kime ne ceza kesilecek. Veya Devlet zararları karşılayacak diyelim hadi, nereden bulacak o kadar parayı? Kazanandan vergi alacak desek, %20'si bilemedin %30'unu aldı. Kalanı nereden karşılayacak bir fikriniz var mı? Şuan Kurumlardan %20 vergi alınıyor mesela %80 kurumda kalıyor kar olarak, şimdi tüm kurumlar ortalama %30 karını kriptoya yatırım yapsa, aldığı %20 vergi ile nasıl karşılayacak geriye kalan %10 fark? Nereden tutsanız elinizde kalacak bir konu. En fazla dediğim gibi dar bir alanda kısıtlayabilirler ilerisini yapamazlar, teknolojik olarak takibi mümkün olmayan çok sistem var.

Diğer bir konu burada benim kar veya zarar ediyor olmam değil, Devlet ve Kripto Para konusunu tartışıyoruz. Bir sav ortaya atılıyorsa alt yapısının olması gerekiyor. DEX ve DEFI konularını kavramadan devletler buraya müdahale etsin demek anlamsız çünkü müdahale etmelerinin imkanı yok. Bir fikir ortaya atabilmek için sınırlarımızı ve yapılabilecekleri bilmek gerekiyor.