Genel olarak görüşlerinize katılıyorum Hocam.

Old adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Blockchain ve kripto para teknolojilerinin dünyayı değiştireceğine inanıyorum. Sadece dijital para anlamında değil hayatımızın birçok alanında kullanılabilir hale gelecek. Fakat bu işlere kolay para kazanmak gözüyle bakan, kısa yoldan zengin olma hayalleri ile çiftlikbank usulü 1 koyayım 3-5 alayım mantığıyla girenlerin büyük çoğunluğu bu teknolojiden fayda yerine zarar görecek.

Aynı durum araç piyasasında da yaşandı, altın, dolar yükselirken de yaşanıyor.

Ben şahsım adına 2015 yılından bu yana bizzat bu teknolojileri yakından takip ediyorum. Ve şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki şu anki piyasanın ponzi sistemlerinden pek farkı kalmadı. Ciddi anlamda insanlar kumar psikolojine girmiş. Birçok insan meslekleri ile uğraşmayı bırakıp 3 günde parayı nasıl 3e katlarım derdine düşmüş. Devlet bu psikolojiye bir şey yapamaz ama belki belli önlemler alarak bu işin spekülatif yönlerini bir ölçüde kontrol altına alabilir. Ama her halükarda bu kolay yoldan hızlı para kazanma hayallerine girenler için yapacak bir şey yok.
Bildiğim kadarıyla devlet genelevleri ve kumarhaneleri kapattı. Bunlarla ilgili sorumluluklarını yerine getirmiyorsa bu devletin ayıbıdır. Kendisine ait kumar organizasyonu yapan kurumları satarak ilk doğru adımı attı. İdeal bir devlet vatandaşlarının kumar oynamasına izin vermemelidir. Gerekli önlemleri almakta geç kaldığı için şu anki sonuçlardan dolayı sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Yasalar geriye dönük işlemez. Vatandaş yasadışı olduğu beyan edilmeyen yatırım araçlarından para kazanmışsa bu vatandaşın suçu değildir. Bu yönde elde edilen kâr dolayısıyla herhangi bir ceza ve vergi talep edilmemesi gerekiyor bence.

Protex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devletin kendisi zaten fuhuşa ve kumara izin veriyor. ilk önce bi piyangoyu ve genelevlerini kapatsın dicene, kripto zararlarını ödesin diyosun, kriptodan zengin olanların parasınada el koysun demiyorsun üstelik. Trajikomik bir konu olmuş.