Merhabalar
deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdi cache eklentisi kullanmıyorum sistemin cache özelliği var. Plesk+nginx. Css ve js minify ve combine için Autoptimize eklentisini kullanıyorum. Ayrıca bu linklere defer kodunu verebilmek için Asyn Javascript eklentisini kullanıyorum. Cloudflare var oda brotli ve sıkıştırma özelliklerine sahip.
Masaüstü sürümde puanım 100 0.8sn civarı ama mobilde 2.6-3 lcp sahibim.

Şimdi ben elementor eklentisi ile anasayfayı yapılandırdım. Basit bir dizayn. Anasayfa 2.6 lcp gösteriyor ve pagespeed uyarılarda sadece autoptimize.css dosyasına ilşkin hatalar geliyor. Alt konulara bakınca diyorum ki sonucta alt konu elementor yok bişey yok. Konu içinde 1 foto 1 paragraf yazı var ama 2.5u bile göremiyorum.

Astra teması kullanıyorum. Birkaç Wordpress stock ücretsiz temada kullandım. Özellikle konu içlerinde hız hiç düşmüyor. Bu çok dikkatimi çekti sanırım autoptimize dosyası her sayfada açıldığından kaynaklı. E açmasan nasıl optimize edeceksin.

Konu içini gutenberk ile yazıorum.

Tema kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Ücretli ücretsiz çok tema denedim. Zaten stok temalar + ücretli temalar boş içerikte %100 zaten alıyorlar. Aktif edince böyle oluyor eklentileri deaktif etsem daha az puan alıyorum.

Total cache w3 var o hem sıkıştırıyor hem cache özelliği var. 1 kere denedim tema bozuldu diye vazgeçmiştim ki Kendi cache sistemim tek kelime ile muhteşem. O yüzden o tarz cache eklentilerine bulaşmak istemiyorum

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler.