İnsanlarda bu basiretsizlik ve hızlı/kolay para kazanma hırsı varken teknoloji ile alakası olmayan kişiler bile bir yolunu bulup kriptoya tüm parasını basar. Öyle bir ülkede yaşıyoruz. Neden dünyada sıralamalara tepeden giriyoruz sanıyorsunuz?
Her şeyin bir ilki vardır Hocam. Vatandaşın tüm nitelikli doIandırıcıIık türlerini anlaması, önlem alması ve tedbirli davranması beklenemez. Devletin önleyici, denetleyici ve cezalandırıcı olarak sorumlulukları vardır. İnsanların bireysel olarak güçlerinin ve iradelerinin yetmediği konularda devletler "insanı yaşatmak için" var olmak zorundadır. Aksi halde şu anda olduğu gibi devletlerden daha organize ve güçlü yapılar bireyleri özgürlük adı altında sömürmeye devam edecektir.
Ayrıntılı yorumunuz için teşekkür ederim. BTCturk 2016 yılında faaliyetlerine son vermek zorunda kaldı. Madem merkeziyetsiz bu paralar neden borsalar devletlerin kanunlarına tabii. Dediğiniz gibi insanla ilgili olan her şey denetlenebilir. Devlet uzun bir süre bu durumu görmezden geldi ancak şimdi denetleme yetkisini kullanmak için çok kaldı.
Devlet denetleme görevini yerine getirsin ve şimdiye kadar bu sorumluluğunu yerine getirmediği için bu hırslı ve basiretsiz kişilerin zararını her ne kadar etik olmasa da karşılasın.
Devletlerin veya şirketlerin yönetiminde olacak kripto paraların daha az risk taşıyacağını düşünüyorum.
İlk konuda da belirttiğim üzere kripto paraya tek kuruş yatırmadım, kumar oynamam ve dolayısı ile bir kaybım bulunmuyor. Okuma yeteneklerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Sanırım bu konuyu okuyanlar arasında beni bir tek siz anladınız Hocam. Teşekkür ederim.
Ben devlet dediğimde, arkadaşlar Birleşik Devletler'den bahsettiğimi sanıyorlar. Birleşik Devletler uluslararası şirketler ve organizasyonlar tarafından yönetilir. Bu kuruluşlar "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışından bihaberdir ve böyle bir yönelimleri de bulunmamaktadır. Ancak anayasamızda devletimizin sosyal bir devlet olduğu ve vatandaşlarına karşı sorumlulukları bulunduğu detaylı biçimde ele alınmıştır.
Size bir sır vereyim; devlet zaten dolaylı olarak kripto para veya başka bir yolla düşkün duruma düşmüş vatandaşının çeşitli ihtiyaçlarını sizin vergilerinizle karşılıyor. Bu durum daha yaygınlaştığında vergilerinizin daha büyük bir oranı bu basiretsiz kişilere harcanacak. Ve siz bunun henüz farkında değilsiniz.
Hocam diyelim ki ben bu sene iddaa'dan 500bin tl kaybettim sürekli Fenerbahçe'nin maçlarına oynadığım için. Şimdi çıkıp desem devlet süper ligi düzgün denetleyemedi, hakemler Fenerbahçe maçlarını katletti, penaltıları vermedi, MHK'nın içinde şaibeli işler dönüyor vs. o yüzden devlet benim zararımı karşılasın... Mantıklı geliyor mu size? Her insanın kendi aklı var, bilinçli olarak seçim yapıyor. Kriptoda risk varsa o riski bilerek girmiş ve parasını kaybetmiş.