Hocam ayrıca konunuza cevap vereyim. türk insanının cahil kalmasının ilk nedenlerinden biri köy enstitülerinin kapatılmasıdır. ikinci olarak 20 senedir başımızda kalan iktidardır. Türk insanını menderesten sonra hep sağcı isimler yönetti yani islamcı ümmetçi radikalciler yönetti. Atatürk'ten sonra asla demokratik bi lider göremedik ve bu gidişle göremeyeceğizde.Atatürkün halifeliği kaldırması veyahut din hakkındaki bazı söylemleri bu merkez sağ veya aşırı sağcı kısmı çok sinirlendiriyor ve kesinlikle karşı çıkıyor. ama anlamıyorlar ki önemli olan onun dini görüşü değil ülke adına yaptıkları önemlidir. 20 senedir başımızdaki iktidar sürekli Atatürkü silmeye çalışıyor. Andımızın kaldırılması ders kitaplarından adının yavaş yavaş silinmesi veya sayfalarda adının geçtiği sayfalarının azatılması vb. bu kişilerin laikliğe demokrasiye hakka hukukla sorunu olan insanlar.

ayrıca Atatürk'ün müslümanlıkla veya islamla hiç bir sorunu yoktur. hatta diyanet vakfı Atatürk zamanında kurulmuştur. İslam'a düşman olan birisi diyanet vakfının kurulmasına izin verir miydi ? vermezdi işte bunu düşünemiyorlar bu kadar ıqsuzlar bu kadar tek görüşlüler.


https://www.youtube.com/watch?v=nVzk9wwZ2Ts


bu videoyuda zamanı olan izlerse ve izletirse herkese sevinirim. Atatürk resmen ülkeyi tarikatlar ve cemaatler ülkesi olmasın diye çabalarken şu an ki Atatürke küfreden ve hakaret eden insanlar ülke tarikat ve cemaatle yönetilince ne olduğunu gördü. (15 temmuz)