Kripto paralar vasıtasıyla vatandaş nitelikli olarak soyuluyorsa burada devletin denetim sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Her sorumluluk gibi yerine getirilmeyen sorumlulukların da gerekleri vardır.
İdeal bir devletin kumar organizasyonu yapmaması gerekir. Bu kurumları satarak devlet atması gereken ilk adımı atmıştır. Denetim, yaptırım ve bilinçlendirme sorumluluklarını da yerine getirmesi gerekir.
Tek maçtan yatan kuponunuz için konu açabilir ve talebinizi beyan edebilirsiniz.
Hocam nitelikli soyulma diye bir şey yok.
Bu tek bir local borsa piyasası da değildir tek bir devlet karşılasın.
Yasaklarla bugüne kadar başarılı olunsaydı ortaçağ derebeylikleri halen günümüzde ayakta dururdu. Yaptırımla yasakla bu işler olmaz.
Mesela bir örnek vereyim.
2000 TL paranız var
Cebinizdeki paranın 1000 birimini ₺ cinsinden tuttunuz. Diğer kalan 1000 birimi ise 1000 $ çevirdiniz. (1 TL = 1 $)
Sonrasında yürütülen politikalar vs derken dolar değer kaybı yaşadı.
Cebinizde 1000 ₺ ve 1000 $ duruyor. Lakin 1000 $ artık 1000 ₺ değil. 1000 $ = 850 ₺ oldu
Uyanık olmama gibi bir sorumluluğunuz yok ama sonuç olarak döviz işleri devlet yaptırımı denetimi ve kontrolü altında. Yürütülen politikalar sonucunda 1000 $ 850 ₺ oldu. Aradaki kayıp 150 ₺ farkı devlet karşılıyor mu?
İşte öneriniz benim bu örneğim kadar mantıklı hocam kusura bakmayın.