Şu anki kripto para alışverişleri yatırım olarak değerlendirilmekten oldukça uzaktır. Spekülasyonlara kapatılmış volatilitesi düşük bir kripto para ekosistemi yatırım aracı olabilir. Kumarda da yeterli sayıda işlem yapıldığında kısmi amorti imkanı mevcuttur.
ZacqooLeaven adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kripto paraları kumar olarak değerlendiriyorsanız bir şey diyemem ama çok kısıtlı bir düşünceye sahipsiniz, kripto paralar yatırım olarak değerlendirilmeli ve geleceğinin olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kumar gibi elinizdeki kartlardan tamamen olmuyorsunuz, kripto değeriniz varlığını korumakta ancak fiziki parayla kıyaslama yapıldığında fiyatı düşebilir veya yükselebilir.
Denetimsiz sanal kumar diyelim.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet sanal kumara karşı değil, öyle olsa Milli Piyango Online diye bir site ortaya çıkmazdı. Devlet, vergisini almadığı şeylere karşı.
Şimdiye kripto para ile işlem yapmadım hiç. Devlet sizin ve benim vergimle sorumluluğunu yerine getirmeli ve siz de, devletin neden sorumluluğunu yerine getirmeyerek paranızı boşa harcadığının hesabını sorabilmelisiniz.
turkeylegend adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herhangi bir sorunda Devlete cephe alma olayı nedir anlamadım. Benim verdigim vergiyle sizin neden zararıniz odensin ?
Kripto para spekülasyonu nedeniyle yasal bir yaptırım gören var mı?
MimariuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yasalara uygun hareket edilmesi manipülasyonu engellemiyor ama. bist ne kadar yasalsa kripto da o kadar yasal. Sorun olan kriptonun takip edilememesi ( kriptonun ana yapıtaşıdır bu ). takip edilemediği için de parayı başka hesaba atıp kaçıyorlar.