Hakkımızı aramayı bilmezsek, hakkımızı ararken korkarsak, hakkımızı ararken ya başımıza bir iş gelir der vazgeçersek:
işte o zaman bizden adam olmaz..
Ama şunu da iyi bilmemiz gerek; bilinçli olmazsak esas o zaman başımıza her bir halt gelir. Aldanmak, kazıklanmak ve daha bir sürü şey.
Yani fırsatçılara izin vermeye devam edersek.
Daha çok yakın bir zamanda bu forumdan biri şikayet konusu açtı ''hakkını aramak için'' ve korktuğu için şikayet konusunu kapattırdı. Neden?
Şikayet edilen şahıs şikayet eden kişiyi sindirdi de o yüzden. Hatta bu konudan dolayı ben artık kimseye yardım etmeme kararı aldım.
Hakkını aramaya korkan kişi maalesef acizdir, cahildir; cahile de laf anlatılmaz maalesef.
Hakkımızı arama bilinci olmadığı sürece asla iyi yerlere gelemeyiz.
Misal taksi örneği; bana bir taksici yolu uzatmak istediği an ''çek sağa kardeşim'' diyor ve iniyorum. Plakasını da alıyorum ve bildiriyorum yetkili mercilere. Bununla da kalmıyor bağlı olduğu taksi durağı varsa arayıp şikayetimi de bildiriyorum.
Misal işin en başında ''para'' diyen kişi ile asla çalışmıyorum. Bu kişi müşteri de olsa böyledir, hizmet verende olsa. Kişi niyetini baştan belli ediyor çünkü.
Sağlıkla, iyi günler herkese.