Bende bizim milleti anlamıyorum.
Paravan siteye yapacağın masrafı ana sitene yapsana.
Paravan site nasıl açılmalı?
Örneğin hizmet sektöründe olan bir firmasın.
- Markan veya firma ismi ile anasiten com kaliteli içeriklerle güncel tutarsın.
- Paravan olarak açacağın site2 com yine kaliteli içeriklerle siteyi güçlü tutarsın.
- Paravan olarak açacağın site3 com yine kaliteli içeriklerle siteyi güçlü tutarsın.
- Paravan olarak açacağın site4 com yine kaliteli içeriklerle siteyi güçlü tutarsın.
Öyle absürt sayılarda paravan site masrafına gerek yok. İleride bunun hosting, alanadı masrafı nedeni ile vazgeçmek yerine kalıcı 3-5 veya en fazla 19 tane paravan niyetine siteyi açarsın. Her siteyi ortak anahtar kelimelerde içeriklerle en iyi şekilde donatırsın. Birbiri arasında çapraz link vermeyi en etkili şekilde yaparsın.
Gooogle ve diğer arama motorlarında "anahtar kelime" arattığında en azından 2-3 siten ile sıralamayı alırsın.
Yoksa gereksiz şekilde devamlı siteler açıp bu paravan sitelere 100 kelimelik içerikler yazdırmak, ipe sapa gelmez sitelerden sözüm ona seo paketleri alarak beslemek iş değil tamamen vakit kaybıdır.
Bu dediğim çalışmalar genelde klima/kombi, tamirciler, halı yıkamacıları vb. hizmet sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır.
Misal adam almış 5-10 telefon numarası her siteye farklı numaraları eklemiş.
Müşteri internette fiyat almak için sıradan arıyor. Fakat fiyat teklifi aldığın 10 site varsa, 4-5 sitenin aynı kişiye ait olduğunun farkına varamayabiliyor.
Etkili paravan site mantığı bu şekilde olmalıdır.