Selamlar

Godaddy firmasından çok ticaret yaptım. Çok domain aldım. 50.000 tl den fazla para harcadım.
Bir çok domain satarak kazandığımın %20sini hep firmaya bıraktım.
Sektör için mecbur kılınan tekelleşmiş bir firma. En büyük ihalelerin döndüğü firmalardan biri olduğu için mecbur kullanıyorum.

----------------------------
Kullanmamanız için sebepler

Sepetinize kafalarına göre godaddy ürünleri atıyor farkında olmadan alabiliyorsunuz.
Geçen gün 59 dolara 2 adet domain sattım. elime geçen para 9 dolar.
Kredi olarak eklediğiniz parayı geri çekmek istiyorsanız. 20 dolar komisyon, 50 dolar transfer ücreti ve para size geçene kadar birde kendi bankanız sizden komisyon alıyor size hiç bir şey kalmıyor.
İhalelerde sattığınız domainlerden yüzde 20 gibi fahiş bir oranda komisyon alıyor. Hadi bunu kabul ediyoruz. Ama yukarı da bahsettiğim gibi 59 dolara sattığım üründen 9 dolar geçti.
Domainlerinizin süresi bittiğinde otomatik yenileme ekliyor ve süresi bitmeye yakın kartınızdan direk çekiyor. 400 domain mevcut otomatik hepsine otomatik yenileme ekliyor hangi birisini takip edeceğim.
Domain satıcılarının adet olarak çok domaini olunca transfer işlemi kanser oluyor. 117 tl + kdv olarak yenileme ücreti alıyorlar.

----------------------------------------

Öneri
İhaleden domain almıyorsanız mecbur değilseniz kesinlikle kullanmayın.
Domain satmak istiyorsanız çok daha düşük komisyon ile dan.com kullanabilirsiniz.
Domain satın alma ve backorder için sav.com tavsiye ederim. Backorder ücreti yok sadece register ücreti alıyorlar. Kampanyasına göre 6.99 reg ücreti yada 7.99 $