mryvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğinizi yapsalar da artık para kazandıracak duruma gelmesi çok zor.
Yapılabilecek en doğru çözüm resimleri gerçekten özgünleştirmek.
Yani ufak tefek logoyla overlay ile parlatma efekti vs ile bile artık işlemiyor.
Yüksek ihtimalle google lens gibi resimleri tarama algoritmasını çok muazzam şekilde geliştirdi.
Fotoğrafları kendiniz çekerseniz veya ciddi anlamda eskisiyle fark olmazsa hesap uzun ömürlü olur.
Hit getiren spam hesapların ömrü günden güne azalıyor. Önceden 2 haftaydı şimdi 2gün bile dayanmıyor. Yakında 2 saat bile dayanmayacak ve programla pinterest spam işi tamamen yokolacak.
Hocam bende onu diyorum zaten. Programlık sistemler işe yaramıyor. Pinterest tamamen gerçeklik istiyor. Yani yapay zeka sistemler bile anlaşılıyor. Adamlar resmen aynı kişiye ait fazla miktarda hesapları yakalayabiliyorlar. Bu sebepten gerçek kişi gibi tek hesap yapacaksın. Ve o hesabı günlük kullanacaksın. Tüm sub domainleri o hesaba bağlayacaksın. Ben bu şekilde çalışıp banlanmadım. Ha hit varmı orası daha belli değil. Deniyorum. Şuan bir ana site bir sub domain var. Ama otomasyon sistemim yok. Yani pa veya sap gibi eklentilerle değil normal atıyorum. Resim özgünleştirme olayına gelince. Hocam mevzu resimlerin özgünlüğü olmayabilir. Banlanmaya sebep olarak. Düşünün ki pin to pin yapmayan kişilerde banlanıyor. google görsellerde veya diğer arama motorların görsel aramalarında çıkan nerdeyse resimlerin yüzde 80 her nekadar arama sonuçlarında bulunduğu konum normal siteler bile olsa o resim pinterestte mevcuttur. Çünkü görsel barındıran siteler pinterestten habersiz olabilirmi sizce. Adam dekorasyon sitesi açmış. Bu site sahibin pinterestten habersiz olabileceğini düşünün. Yani arama sonuçlarında resmin konumu pinterest değilde normal siteler olunca sözde biz özgün çalışıyormuşuz mantığı yanlış. Başka yerlerden de bulsanız pinterestten de çekseniz de farkeden bişey yok.

Benim görüşüm resmin özgünlüğünden kaynaklı bir olay değil banlanmalar. Tamamen pin yollamak yada hesabın bir robot sistemi ile yönetildiği anlaşılıyor yeni algoritmada. Burdan yakalıyor pinterest botları.