@Mert.in; iznizinle bir soru da ben sormak istiyorum,
@EkimPatent; ben de başvurumu yapıyorum, başvuru süreci sonrasında ürün satışına başlayacağım fakat tescil belgesinin çıkması tahminen 5-6 ay sürüyor. Bu süre içerisinde başvuru yaptığım markayı kullanabilir miyim geçici bir belge ile markamı örnek veriyorum pazaryerlerine tanımlayabilir miyim? (pazaryerleri marka onayı için marka tescil belgesi istemekteler, süreç devam ederken buna denk gelecek bir evraktan bahsediyorum)
Teşekkürler.
Merhabalar. Yasal olarak markanızı kullanmanız da bir engel bulunmuyor. Ve fakat marka başvurunuz Kurum incelemesinden geçmesi halinde 2 aylık bir askı/itiraz süreci olacak. Bu süre içerisinde markanıza itiraz gelebilir ve başvurunuz reddedilebilir. Biz müvekkil firmalarımıza markanın tescil kararı kesinleştikten sonra kullanmalarını ve markaları için yatırım yapmalarını öneriyoruz. Marka başvurunuzu yaptıktan sonra Kurum resmi başvuru göndermektedir. Örneğin, bu formla com.tr başvuru yapılabildiği gibi TSE belgesi başvuru işlemlerin de yeterli görülüyor.
Bilebildiğimiz kadarıyla, pazar yerleri markanın sistemlerine tanımlanabilmesi için Marka Tescil Belgesini talep ediyor. (Trendyol sitesinde satış yapan bir firmamızdan tescil belgesini istemişlerdi.) Dolayısıyla, resmi başvuru formu pazar yerlerinde markanın tanımı için yeterli görülmüyor. (Başvuru formunu yeterli gören bir pazar yeri var mı, bilmiyoruz.) Tescil işlemleriniz için profesyonel hizmet almak isterseniz yardımcı olabiliriz. Umarız yardımcı olabilmişizdir. Kolaylıklar. İyi çalışmalar.