Peker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar sevgili r10 ailesi,

Uzun zamandır yoktum. Benim bu kategoride 2-3 başarılı hikayem var.(Kategoriyi takip edenler bilir). Ama bu hikayem yarım kalmıştı. Sebebi ve yeni Adsense Hedefim aşağıdadır.

Ben her şeyini kaybetmiş, 30 yaşında ve yalnız başına yaşayan bir adamım. Bu hikayem hem bir iç döküş hem de başarabilirsem eğer dibe vuran bir adamın nasıl bir daha ayağa kalkabildiğini göstermek istediğim bir yazı olacak.

Yıllarca web siteleri yaptım, fakat son 2-3 yıldır daha profesyonel olarak yaparak aylık 20k gelirleri bile gördüm. Aslen doğuda bir memlekette yaşamaktaydım. Fakat belirli nedenlerden ötürü oradan çıkmak istedim.

Ankaraya taşınınca güzel, minik bir çatı katı daire kiraladım. Binamda bulunan kişilerle, mahallemdeki cafeterya sahipleriyle, restorean sahipleri ile arkadaşlıklar kurdum, dost oldum. Sıfırdan ve harika bir hayat. Derken işlerim yolunda gittiği için kendime güzel birde araba aldım. Her şey harika gidiyor. Aylık kazancımda yerinde.

Derken 1 yıl geçti ve her şeyim çok yolunda gitti. Sonrasında apartmanımıza bir öğretmen taşındı. Apartmanımızın bir whatsapp grubu olduğu için orada sohbet muhammet derken konuştuk tanıştık ve iyi arkadaş olduk. Bu arkadaşlık bir zaman sonra bende büyük bir sevgiye dönüştü. Sonrasında sevgili olduk. Hayatımda ki en büyük eksiğimi de tamamlamıştım artık.

Fakir bir ailede 30 yıl boyunca yokluk yaşayan, her şeyden eksik kalan bir adam olarak, son 1 yılda(2019) arabamı aldım, kendime ait bir evim var(kirada olsa), ve en önemlisi beni seven bir kadın var. Artık ayaklarım yere basmıyor, dünyanın en mutlu erkeğiyim. Şükürler olsun Allah'ım dedim hep kendi kendime. İlişkimiz evliliğe doğru yol almaya başladı. Yani artık evlilik vs konuşulmaya başlandı aramızda.

Derken ben askere gitmeden önce elimdeki sitemi sattım (düşük fiyattan sattım). Askerden geldikten sonra bir anda pandemi sürecine girdik. Askerden dönünce yeni bir web sitesi açtım ve gece gündüz çalışmaya başladım. 2 ay gibi bir sürede zor bir sektörde 100-200-600-1k hit derken tarih nisan 2020'yi buldu. TBM'ler düştü ve bu zararı karşılamak için daha çok hit lazımdı. Fakat aylardan nisana girince bana aşık olan, benim için gözyaşı döken kadın artık her şeyimi eleştirir oldu. Önceden ben çalışırken seni işinden alıkoymak istemiyorum diyen kadın, bana neden çamaşırlarını makinaya atmıyorsun diye saatlerce kavga eder hale geldi. Ki ben o sırada deli gibi içerik üretip bu pandemi sürecinde düşen TBM'ye nazaran hiti artırma derdindeyim. Çünkü para yok. Çünkü onunla kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek istiyorum ve bunun içinde deli gibi çalışıyorum.

Velhasıl-ı kelam, nisan ayının ortalarında büyük bir kavga ettik ve arkadaşının evine gitti. Bende aradan 10 gün geçsin sinirlerimiz yatışsın ararım barışırız diye biraz rahat bıraktım. (Malum pandemi herkes gergin) Ki öylede yaptım. Tam hatırımda değil ama 15 günü geçmemişti aradım ve telefona bir erkek çıktı. "ben sevgilisiyim, ayıp olmuyor mu aramak." vs dedi. Elim ayağım titredi ama inanmadım. Bu mümkün değil çünkü aradan 15-20 gün bile geçmemiş. (Ama doğruymuş). Sokağa çıkma yasağı var ve kızın evinde bir erkek var. Telefonu ona vermesini söyledim ve sanki başımı göğsüne koyup saçımı seven kadın değil de bir yabancı gibi soğuk ve gayet kendinden emin bir şekilde, sızlamadan, utanmadan, üzülmeden "Beni bir daha rahatsız etme, bu yaptığın şey tacizdir!" deyip, pat diye telefonu yüzüme kapattı.

Sonuç;

Bu telefon konuşmasından sonra artık çalışmayı bıraktım, maddi imkansızlıklarımdan ötürü arabamı sattım, buda yetmezmiş gibi içime kapandım, tam bir yıldır koltukta uyuyorum ve tam 1 yıl evden çıkamadım doğru düzgün. Bunun üstüne de panik atak rahatsızlığım çıktı. Geçen ay psikiyatriye gittim antidepresan ilaç verdi (Ama kullanmayacağım. hepsini aşacağım inşallah, inancım tam.) Şuan banka hesabımda 700 TL var Evimin kirası 1.600 TL.

Peki kıza ne oldu?

Bu dünyada kötüler her zaman mutludur arkadaşlar. Aylar sonra instagram hesabına girdim gizlice, her fotoğrafı başka bir şehirde, tatil köyünde vs çekilmiş. Tabi çocuğun altında mercedes var. Benden ayrıldıktan 3-5 ay sonra sanırım yüzük takmışlar çocukla kendi aralarında.

Fakat ayrıldıktan sonra sürekli kişisel web siteme girdi.(Kendimce hikayeler yazdığım google'a kapalı olan bir web sitesi.) Uyarılarıma rağmen siteye girmeye devam etti. En son 3-4 ay önce uzun bir mesaj yazdım ve ondan sonra hiç girmedi. Halime acıdığı için giriyordu web siteme biliyorum. 1 yıl içinde acınacak hallere düşmüşüz kısacası.

Şuan gözlerim dolu dolu ve boğazımda bir yumrukla yazıyorum bu yazıyı. Devrik, kopuk ve saçma ayrıntılı cümlelerim için kusuruma bakmayın. Kısa kesmeye çalıştım ama bu kadar oldu arkadaşlar. Elimden geldiğince özetlemeye çalıştım, içimi sizlere dökmek istedim.

Herkesin bir hikayesi vardır muhakkak. Benim hikayem ise çocukluğu alkolik bir babanın, şiddetin ve ihanetlerin koynunda geçti. Lakin bu yazdığım olay benim hayatımda ki son damla oldu. Bu ilişki benim ayaklarımı yerden kesip göklere çıkardı ve beni oradan aşağı bıraktı bir anda... İnsanlara olan inancımı kaybettirdi, yaşama hevesimi kursağımda bıraktı.

Hayat boyunca hep şükrettim ve "Sen güçlüsün bunu da aşarsın" dedim kendi kendime. Hep tek kaldım, ilk uçurtmamı tek yaptım, sırtımı hep kendime yasladım, tek başıma kendimle dertleştim, tek başıma üniversiteye gittim, tek başıma arabamı aldım. ne bir kuruş yardım, ne de bir manevi destek gördüm. (Annemden başka) Çobanlıkta yaptım, bulaşıkta yıkadım, kir pas içinde de çalıştım. Muhakkak böyle veya daha kötü durumda olan onlarca arkadaşımız vardır forumda. Ama ne olursa olsun şükrümüzü asla kalbimizden eksik etmemeliyiz.

Ve şimdi biliyorum ki bir an önce yeni bir sayfa açıp ayağa kalkmazsam hayatım böyle zelil ve dertli bir şekilde, yapayalnız bir ev köşesinde ölümü bekleyerek geçecek. O yüzden yaklaşık 1 ay önce Bismillah deyip ciddi manada başladım çalışmaya.

Bu konuyu kendimi gaza getirmek için açmadım. Ben bu sayfada yazdıklarıma yıllar sonra bile dönüp bakmak ve aldığım bu son dersi tekrar etmek için yazdım. Benim gibi maddi ve manevi çöküntü içinde olan arkadaşlarıma bir umut olabileceğimi düşündüğüm için yazdım.

Yeni Hedefe Bismillah Diyelim:
Sektör:
Belirli bir sektör değil, TBM'si ve aranması iyi derecede olan konulardan oluşan genel bir site kategorisi. (webtekno stili bir site)
Hedefim:
1. hedef: Ağustosun son günü günlük kazanç en az 250 TL (aylık olarak 7.500TL)
2. hedef: 2022 Ocak ayının son günü günlük en az 1k kazanç. (Aylık olarak 30.000TL)
3.hedef: ikinci hedefe ulaşılırsa burayı dolduracağım.

09.05.2021

• 1,5 ay önce bir site açtım ve içerik girmeye başladım. Şuanda içeriği az ve 150-200 arası bir hitim var.
  • Siteye ait sosyal medya hesaplarını açtım
  • Oldukça kaliteli içerikler yazmaya başladım.
  • 2020 mayıs güncellemesinden sonra artık index almak daha zor ve Google hit gönderme konusunda artık daha yavaş davranıyor.
  • İstikrarlı çalışma hayatına uzun bir ara verdiğim için dikkatim çabuk dağılabiliyor ama düzene düzelecek.
  • Hazirandaki büyük güncellemeye kadar siteye çokça içerik girmem gerekiyor.
  • Bir sonraki güncellemede daha detaylı bilgiler vereceğim.
11.05.2021
Sevgili arkadaşlar, kafam biraz dumanlı olduğu için pek detaylı bilgi veremedim siteyle ilgili şimdi onunla ilgili detayları paylaşacağım. Konu hakkında ki güncellemeler muhtemelen 15 günde bir olacak. Eğer siteyle ilgili ani ve güzel gelişmeler olursa o anlıkta güncellememi yapacağım.
  • Site domain yaşı 2 aylık. (com)
  • Site içeriği TR genel blog. (webtekno stili diyebiliriz)
  • Şuanda site içerisinde 48 konu var.
  • Günlük 3 içerik girmeye gayret ediyorum. (İçerik sayısı az gelebilir ama 1k kelimeden fazla ve detaylı araştırılmış içerikler bunlar.)
  • Sosyal medya hesapları açıldı. (Facebook, youtube, twitter, pinterest vs)
  • İçerikler sosyal medya hesaplarında paylaşılıyor. (tamamen manuel)
  • Sitemde gereksiz eklenti kullanma taraftarı olmadım hiç bir zaman.
  • Seo eklentisi olarak Yoast kullanıyorum.
  • Youtube sayfası boş durmuyor, arada bir yararlı olabileceğini düşündüğüm videolar yüklüyorum.
  • İçeriklerimi yazarken genellikle rakiplerimin bahsetmediği veya eksik bıraktığı konuları tamamlayarak farklı bir şekilde sunmaya çalışıyorum.
  • Site hızı optimizasyonu vs yapıldı. Baya hızlı site.
  • Adsense başvurusunu yarın yapmayı planlıyorum.
  • İçeriklerimin bir çoğu hala sırlama almış durumda değil. (Google'ın 2020 mayıs güncellemesinden sonra durum maalesef böyle)
  • Şimdiye kadar 1-2 tane büyük sosyal paylaşım sitesinden link aldım. (Ekşiden vs. yazarlığım olduğu için.)
  • Yarın veya sonraki gün ortalama hitli ve news kayıtlı bir haber sitesinden site ismine link alacağım. (Sizlere de tavsiyemdir, yeni bir siteye anahtar kelimeden ziyade domain uzantısı ile veya çıplak olarak link almanızdır. Benim ilk etapta alacağım linkler; siteadi, siteadi.com veya siteadi.com/konu-linki/ şeklinde olacak.)
  • Bugün site hiti şu şekilde:
  • Analiz tablosunda da gördüğünüz gibi 10 mayısta 320'yi görmüş çok şükür. Böyle düşe kalka düşe kalka çıkacaktır Allah'ın izniyle.

Sitede adsense olmadığı için sayfa deneyim raporum %100 Adsense eklenince nasıl yapıcaz dur bakalım.

NOT: Yukarıda yazdığım şeylerle alakalı o kadar güzel temenniler yazmışsınız ki inanın okurken çok mutlu oldum arkadaşlar. Çünkü ben başıma gelen bu olayı yazarken acaba forumdakiler nasıl düşünür, alay edilir mi, eleştirilipte iyice canım sıkılır mı gibisinden saçma şeyler düşünürken güzel temennilerinizi duymak inanın o kadar iyi geldi ki. Allah hepinizden binlerce kez razı olsun. Çok sağolun. Bu arada diğer konuyla ilgilide bir gelişme olursa onu da buradan bildireceğim. Bu sayfa benim yıllar boyunca güncelleyeceğim bir sayfa olabilir artık. (: Bir dahaki güncellemede görüşmek üzere.

18.05.2021 (Önemli Gelişme)
  • Adsense onayı aldım. İlk başvurumda anında onayladılar.
  • Site hiti iyi durumda. Sıralama takipten baktım kelimeler yavaş yavaş gösteriyor kendini.

Site hiti: 400
Günlük Kazanç: 0 TL (Reklam yerleşimini yapmadım)
hepsini okudum vallaha geçmişler olsun. İşlerinizde kolaylıklar , başarılar...