egee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar herkese iyi forumlar.
Ben şahıs şirketi kurmak istiyorum. Yeni yeni hosting domain satışı yapmak bu işlere girmek istiyorum. Şahıs şirketi kurmanın maliyeti nedir ve nasıl kurabilirim illa muhasebeci olmalı mı bilgili birileri varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Maliyeti 300 TL hocam. Mukellef.co'dan kurmanı kesinlikle öneririm. Ben çok memnunum. Sistem çok basit. Ödemeyi yapıyorsun gerekli bilgileri veriyorsun açılış işlemlerine başlıyorlar. Açılışın oldu diyelim. Hiç iş yapmasan bile aylık 300 TL mukellef.co ya ödeme yaparsın. (Muhasebe ücreti içinde bu rakamın ek bir rakam yok) Sonrasında aylık beyannamelerin var bunların damga vergileri olur 60 70 TL civarında bunu ödersin. 3 ayda birde geçici vergi beyannamesi olur bununda damga vergisi 100 lira felan. Yani aylık masrafın hiç iş yapmadın diyelim 370 TL + 3 ayda bir ek 100 TL diyebiliriz. İş yaptın diyelim hosting satışı yaptınız. Devlete KDV ödemeniz gerekiyor. Peki bu nasıl hesaplanıyor? Şu şekilde şirketiniz üstüne yaptığınız herhangi bir alım hizmet KDV si olan herhangi bir şey olabilir o ayki toplam alışınızın KDV sinden yaptığınız satışın KDV si arasındaki farkı devlete KDV olarak ödüyorsunuz. Örnek olarak şirketi kurdunuz bir yazıcı aldınız 1180 TL KDV Dahil tutardan KDV si 180 TL yapar aynı şekilde 25 kişiye 100 TL KDV Dahil tutardan hosting sattınız diyelim 2500 TL KDV Dahil bir satışınız söz konusu 2500 TL KDV Dahil tutarın KDV hariç tutarı 2118 TL yapıyor 382 TL de KDV si yapıyor yani devlete ödeyeceğiniz KDV 382 - 180 = 202 TL oluyor ve ek olarak bahsettiğim 70 TL damga vergisini ödüyorsunuz. Dediğim gibi satışınız olsa da olmasa da ben satış yapmadım demek bile para Umarım kafalar karışmamıştır. Şimdiden hayırlı olsun. İyi akşamlar

Ek olarak belirtmeyi unuttum. Genç girişimcilikten yararlanıyorsan devlet ilk 1 sene bağkur parası almıyor ve 3 yıl 75.000 TL'ye kadar kazancından gelir vergisi almıyor. Diyelim ki bunların hiç biri sizde yok yaklaşık 1100 TL civarında bağkurunuz oluyor yani sigorta. (çalışansan SGK iş verensen yani şirketin varsa Bağkura bağlı oluyorsun.) ve 1 yıllık toplam kazancının (yani kar ettiğin rakam) ortalama %20 sini gelir vergisi olarak alıyorlar. Genç girişimcilik şartıda 29 yaş altında olman ve hiç şirket açmaman. Eğer bu şartı karışılıyorsan mükellefe belirt adına dilekçe verip hallediyorlar. Son olarak eğer başka bir işte SGK lı olarak çalışıp aynı zamanda kendi şirketini açarsan SGK lı olduğun için bağkur ödemezsin. Daha da yok sanırım baya uzattım