Merhaba arkadaşlar,
Bir müşterim için yurtdışı gönderilerinde büyük desili ürünlerde mevcut kargo ücretini 2 kat artırmak istediler. Bununla alakalı hızlıca bi çözüm uyguladım. Belki işinize yarar sizinle de paylaşayım.
Ücretsiz olduğu için, OCMOD gibi işlemlerle uğraşmadım.
Dosyalarınızın yedeklerini mutlaka alınız.
Admin paneli tarafında ürün ekleme sayfasında UPC alanını input'tan select'e çevirdim ve içine 0-1 değerleri yerleştirdim.
admin/view/template/catalog/product_form.twig içinde UPC alanını bu şekilde değiştirin:
<div class="form-group">
<label class="col-sm-2 control-label" for="input-upc"><span data-toggle="tooltip" title="2x Kargo ücreti uyglansın mı?">2x kargo ücreti?</span></label>
<div class="col-sm-10">
<select name="upc" value="{{ upc }}" id="input-upc" class="form-control">
<option value='0'>Hayır</option>
<option value='1' {{ upc=="1"?"selected":"" }}>Evet</option>
</select>
</div>
</div>catalog/controller/checkout/shipping_method.php ve catalog/controller/extension/quickcheckout/shipping_method.php
bulun if ($quote) { ve altına ekleyin:
$is2x = (int) $this->db->query("SELECT upc FROM " . DB_PREFIX . "cart c INNER JOIN " . DB_PREFIX . "product p ON c.product_id=p.product_id WHERE c.session_id = '" . $this->db->escape($this->session->getId()) . "' AND p.upc=1")->num_rows;
if ($is2x != 0) {
$quote['quote'][$result['code']]['cost'] = $quote['quote'][$result['code']]['cost'] * 2;
}Güle güle kullanın
QuickCheckout - Hızlı Sipariş modülü ve XShippingPro - Gelişmiş kargo modülü ile de uyumludur.
Umarım işinize yarar