Yanlis tespit üretim eğitim bu ikisinle hiç alakası yok Google reklam veren ne teklif verirse sizede onu verir Türkiye'deki bir kişi diyelim 2 TL reklam tıklama bütçesi ayiriyor her tıklama ya yurt dışındaki zatı muhterem kişi ise 2 dolar veriyor diyelim olay tamamen reklam verenin ödediği para biriminle alakalı eğitim ve insan kalitesinle ilgili bı durum yok ortada !
Çokta fark eden bir durum değil açıkcası, benim dedğim gibide olsa sizin detaylandırdığınız gibi de olsa sonuçta eğitim ve insan kalitesi belirliyor fiyatları. Çünkü reklam veren bireylerin ekonomik durumları zaten bu ikisinin sonucu. Ne şekilde düşünürseniz düşünün aynı sonuç.
Yanlız unuttuğunuz nokta şu, x reklamın japonya gibi bir ülkede amacına ulaşması için google onu a sayıda göstermesi gerekiyor, aynı performansı Türkiye`den alabilmek için a*1000 kullanıcıya göstermesi gerekiyor. (farazi rakamlar) Çünkü eğitim ve insan kalitesi yüksek olan ülkelerde insanlar ihtiyacına yönelik bir reklam çıktığında tıklayıp inceliyor. Bu sayede tıklanma hedefine daha az gösterimde ulaşılabiliyor ve ödenen tutar daha az kişiye pay ediliyor. Türkiye`de ihtiyacı olan reklamda göstersen insanlara kolay kolay tıklamaz. Daha fazla gösterim daha fazla masraf.