Cezanın işlediğiniz kabahate göre fazla olduğunu düşünüyorsanız başlığı ve içeriği ona göre düzenlemelisiniz hocam. Kanun maddeleri ve karşılığındaki ceza tutarları bellidir, görevli kişi işlediğiniz kusura ait maddeden ve tutardan işlem yapar.
Daha önce şehir içi her gün kullandığım yolda 2 kez radar yedim. Neden yedim? Hız sınırına uymadığım için. Tamamen lafım meclisten dışarı; pandemide insanların ne kadar zor şartlarda olduklarını görüyor ve bu konuda sizi destekliyorum ama ben de mesela kötü şartlar daha kötü olmasın, birisi çıkıp bana ceza yazıp maddi olarak daha fazla zorlamasın diye kurallara uyuyorum. Öyle veya böyle, o memura göre veya bu memura göre. Doğru olanı yapınca onlar da bir şey yapamaz.
Yorumunuz için teşekkürler hocam
Konu içeriğini değiştirmeyi pek düşünmüyorum, sadece paylaşmak istedim. Yani burdan bi yerlete gönderme yapmak istemedim ki onun için kullanılacak mecra burası olamdığı gibi itiraz edilecek makamda takdir edersinizki burası değil. Ama son cümleminize katılmamak içten değil (Doğru olanı yapınca onlar da bir şey yapamaz.)
Sağlıcakla kalınız
hız sınırını belli seviyeler aşmanızda ona göre ceza yazılması veya yazılmaması da var mesela 79 olan yerde 78 ile ceza yemek evet bazen koyabilir ama 135km/h allah korusun sizin veya başkasınında canını yakabilir evet yeri geliyor herkes basıyor ama... umarım bir daha yaşanmaz
Hız konusunda ihlal etmeyen sürücü çok azdır hocam. Sadece yakalanmayan şoför vardır. Bugüne kadar hızdan ceza ilk defa yedim ki bundan önce 120km/h üstüne çıkan birisi değilimdir. Ancak acil bir durum olması gerekiyor. Fiat doblo kamyonet diye geçtiğinden ceza ağır oldu. Yani hem hız yapıp hemde hız yapanlara eleştiri yapanlar ayrı bir kafa

(Sözüm meclisten dışarı).