semmajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlamayın, neden dışarıdasın diye soran polise durumu izah ettiğinizde anlayışla karşılardı. 135km hız yaparak hem kendinizin, hem başkalarının hayatını tehlikeye atmışsınız, hem de bunu meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz. Trafik kuralları herkesin sağlığı için var. Geçmiş olsun...

Ayrıca cezalar dediğiniz gibi çok aşırı fazla, bunun yerine sadece ceza puanı ve sonucunda ehliyete el konulması gibi cezalar en azından bu dönemde hem daha iyi, hem de daha caydırıcı olabilir. Resmen ceza ayağına insanların sırtından geçiniyor ülke
Ceza puanı ehliyete işlendi hocam 1339 TL ayrıca ceza kestiler. İnsanlar pandemi döneminde işsizlikten mahfolmuş durumda. Kesinlikle meşrulaştırmak değil amacım. 135km hız kurallara göre biraz fazla belki ama karşılığı 1339 TL olmamalıydı. Makas atan ve trafikte insanların hayatını tehlikeye atan bir çok hareket daha az ceza ödüyorsunuz. Ayrıca 2 kere akşam 21:00 sonrasına kaldığım için yolda çevirdiler Allahtan benim izin kağadım vardı ama eşim ve çocuklar var polis memuru onların izin kağıtları nerde diye sordu

Ben bırakıyorum ama ilerde çevirmeye takılırsanız onlar için bişey diyemem dedi. Sağolsun yardımcı oldu Ama emin olun aksi birisine denk gelseniz çat diye keser cezayı ki kaç kişiye kestiğini gördüm canlı canlı. Tabi koronalı olup olmadoğını bilmiyorum belkide o yüzden kesiyorlardır.

İşin özü cezalar ağır ve düzenleme yapılması lazım. Benim gibi kaç kişiye kestiler kim bilir ki arkamda beni takip eden bir vatandaş vardı onuda çevirdiler

Ama ceza puanı sistemini fzlha geliştirmek işlerine gelmez sonuçta para lazım ve milletin cebi banka.

Eleştiride bulunan arkadaşların başına gelince daha iyi anlayacaklarını ümit ediyorum