Merhaba,
Hosting Sektorunde Son Zamanlarda Karsilasilan Sorunlari Bu Konuya Derledim, Konu Hakkinda Ne Dusunuyorsunuz?
Ozellikle son zamanlarda bazi firmalarda farkettigim seylerden bazilari;
- Askere Gidiyorum Diyipte Askere Gitmeyip Hosting Sektorunu Gecici veya Kalici olarak birakmalari,
- Sehir Disina Gidiyorum Bahanesiyle Sunucusunda Ram veya Disk yetersiz oldugu icin musteriyi oyalama cabalari,
- Discord uzerinden 18 yasindan kucuk cocuklari "Alt Bayi " denilen bir kavram icerisine alip satis yapamadiklarinda ailevi ve onlari kirici hakaret etmeleri,
- Discord uzerinden satis yapan arkasina 2 veya 3 kurumsal firmayi alan kisilerin sektore racon kesmesi fakat devletten vergi kacirarak is yapmalari,
- Datacenterdan kaynakli kesinti var diyip sunucularin parasini odeyemedigi icin sunucusunun aslinda kapatilmis olmasi ve musterilerinden sorgulayanlari sitelerinden ve discord sunucularindan banlayip haklarini almalarini engellemeri.
Bunlar sadece bazilari daha fazla yapilanlarda var.
1.Bu yapilanlar hakkinda ne dusunuyorsunuz?
2. Sizce bu yapilan davranislar size yapilsaydi ne gibi tepki verirdiniz?
3. Neden sadece bu olaylardan daha cok 18 yasindan kucukler etkilenmekte?
4. Sizce bu konu hakkinda bir yasa gelseydi nasil bir yasa olmaliydi?
5. Sizce cevrenizden bu konuya karisan biri olsaydi ona ne yapardiniz?
6. Yillarin dostlugundaki arkadasinizla ortak bir firma actiniz konuyu size yikip ortadan kayboldu hakkinizi devletten alamadiniz ne dusunurdunuz?
7. 18 yasindan kucuk cocuklari bu konudan cikarmak icin sizce bir yol varmi? Varsa Nedir?
8. 18 yasindan kucuk kisilerin ailesinin fotograflarini ve kendi fotograflariyla tehtid edilmelerine dur denilebilirmi?Denilebilirse Nasil?
9. Sizin kardesiniz olsa ve boyle bir olaya karissa onun hakkinda ne dusunursunuz?
10. Insanlarin vergi kacirmasina denetleme gelebilirmi sizce? Gelirse nasil gelir?
11. Bu konuya karisan bir tanidiginiz hapisten beraat ederse onla gorusmeye devam edermiydiniz?
Son Ekleme: 19-05-2021 Tarihinde Yapilmistir