Son zamanlarda herkesin İsrail zulmüne karşı suni bir ayaklanması mevcut. Neden suni diyorum, çünkü aynı insanlar ''yasaklar kalksın ben geliyorum Antalyaaa'' gibi hikayeler atıyor.
Artık insanlar nasıl bir popularite azgınlığında ise; ''Mazlumun Ahı'' nı dahi popüler kültürden beğeni toplama isteklerine alet ediyorlar. Suni bela okumalar, savaş çıksın cephedeyiz! ler; yahu hiç mi korkunuz yok? Hiç mi ben ne yapıyorum demiyorsunuz?
Kafamdaki bu tarz sorular ile R10'a fikrini sorayim dedim; hiç bir siyasi amaç gütmeksizin, herkes kendi görüşünü yazabilir mi?
Soru:
Filistin'in kurtarılması için Türkiye, hamle yapabilecek dünyadaki malesef az oranda olan sayılı devletlerden biri. Buna hem dini inanış olarak müsait, hem nüfusunun mental uygunluğu olarak. Bunda hemfikiriz.
Bugün karar alınsa, Filistin'e asker gönderileceği ve gönderilecek grupta gönüllü katılmak isteyen halktan insanları da götürebilecekleri söylense TSK tarafından;
Bu işin devletsel değil, inanışsal bir dava olduğundan; bu zulme dur demek isteyen canıyla malıyla karşı çıkmak isteyen halktan bir şahıs da olsa, Filistin'i savunmak için gönderilecek grupta yer alabileceği belirtilse;
Yani bir nevi seferberlik ilan edilse, kaçımız tüm sevdiklerimizi ve düzenimizi bırakıp, hiç birşey düşünmeden gideriz?
Lütfen populariteye kurban gitmeden, hakikatten gönlünüzden geçenleri yazarsanız çok sevinirim.
Not: Nedenleri ile birlikte yazmanız daha iyi olur.
En azından konu içerisinde yazacağınız sebepler ile bir nevi dertleşmiş de olunur.
Ankete de katılabilirsiniz.