RazadorTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yorumun için teşekkür ederim ama daha net açıklamalar ve fiyatlar görüşmek için birini arıyorum, yanlış anlamayın sadece bende yorum yapıyorum klasik türk işi olmuş açıklamanız 2 kg domates 2 kg patates oldu sana yemek hesabı yiyincede karnın doyar ohh miss.. ben daha çok yazılım kısmında ki sorularıma cevap arıyorum bir anda tüm borsalara girme gibi bir düşüncesi yok yatırımcının ana hedef işi ve işleyişi oluşturabilmek
Peki, üşenmeyip yazacağım sizin için.

Tavsiye ettiğim ağlar
BSC
ETH
WAVES
TRX

bunlardan şuanlık en çok işe yarayacak olanı BSC ağıdır. Total arzınıza göre bir fee ücreti çıkar. 300-500 $ arası birşey.
Yazılım kısmında verdiğiniz fee bsc için konuşuyorum, smart contract' ı kullanmak için ödüyor oluyorsunuz.
Smart contract yazdınız. Total arzı belirlediniz. Tokeni yarattınız ve BSC cüzdanına çektiniz diyelim. Tokenlarınız cüzdanda duruyor. (Bu aşamayı maaşını ödeyip tuttuğunuz yazılımcınız anlatacaktır.)
Daha açıklayıcı olalım 100.000.000 ''Domates'' tokeniniz cüzdanda.
Şimdi ne yapacaksınız? Tabi ki bu tokena bir varoluş nedeni yaratacaksınız. Arafta süzülmeyecek öyle.
Mesela ne olabilir? Hemen bir tane türetelim. Blockchain ağında kimlik doğrulama işlemlerinde kullanılacak. Mis gibi proje.
Bitti mi? Tabi ki hayır. Devam..
Lightpaper ve Whitepaper hazırlayacaksınız. Tokenınıza değer veriyorsanız ve lokum coin simit coin x coin gibi saçma bişey olmasını istemiyorsanız bu White ve lightpaper'ı yazan uzmanlardan parayla destek alacaksınız.
Tabi birde Roadmap'iniz olacak. Hangi tarihlerde projenizin yani tokenin var oluş amacının adımlarını gerçekleştireceksiniz?
202x yılının çeyreklerinde neler yapacaksınız?
Bir ekip belirleyeceksiniz. Bu ekip sanayiden mehmet usta, hosting firması sahibi gibi olmayacak. Olmayacak ki paranız çöpe gitmesin.
Sonra telegram grupları açacaksınız, reddite gireceksiniz, tokenomics yayınlayacaksınız, pancakeswap listelenmesi için ilgili yazılım adımlarını tamamlayacaksınız.
Tüm bunları yaptınız ve arkanızda bir kitle mi oluşturdu? Bitti mi? Tabii ki hayır. Telegramdan soğuk cüzdandan coin satmakla bitmiyor bu iş. White ve lightpapera yazdığınız ve vaadettiğiniz şeylerin elle tutulur somut görüntülerini paylaşacaksınız.
Manipülatif haberler yayınlatacak ve nerdeyse her trader'in baktığı alanlarda ufak ufak görünmeniz gerekecek.
Tüm bunları yaptınız ya, hah işte sıra borsaya gelecek. Tüm bunları yaptığınız halde projeniz hayatta değilse, hala karşılığı olmayan sanal bir para üretmiş sayılıyorsunuz.
E borsaya gireceksiniz. Borsa sizden belirli formlar doldurmanızı isteyecek ve yatırımlarınızı inceleyecek. Uygun görmezse 2 milyon dolar parayı ellerinin tersiyle itecekler. Çünkü, her çöp coin doge shiba safe kadar şanslı olmuyor, itibar meselesi..

Neyse. Çok yatırımcı gördüm ben, milyon dolarları havada uçan, projeye başladıktan sonra arabamı satıcam, bir yerden para bekliyorum gelsin başlayalım diyen.

Bol şans dilerim. İyi geceler.