Kardeşim bunun çözümüde çok kolay, hemen bir kanun çıkarırsın. Kripto para ile ödeme almek veya yapmak isteyenler, bu amaçla kullanacakları cüzdan adreslerini resmi makamlara kayıt ettirmelidir diye. BU kadar basit. Bu durumda a kişi b kişisine para gönderirken resmi güvence istiyorlarsa ibraz ettikleri cüzdan numaraları üzerinden işlem yaparlar. BEyan ettikleri cüzdanlar harici cüzdanlarla işlem yapanlar resmi olarak koruma veya hak talep edemezler. Basit işler bunlar , sorduğun sorular haklı endişeler fakat azıcık düşünürsen üzerine basit sorunlar olduklarını göreceksin.
Benim dediğim ile sizinkinin alakası yok. Devlete bu benım adresim demeniz bazı şeyler için yeterli değil.
Daha farklı konudan örnek vereyim.
Eskiden facebooktan hakaret edenler ceza almıyordu.
Hakaret eden kişinin hesabı olduğu belli, o kişi o hesaba giriyor o da belli, ama facebook kendisine sorulduğunda resmi bir cevap vermediği için bu kişiler ceza almıyordu. En basit örneği bu.
Diyorum ki en basit hata veya sıkıntı da ne olacak? Kime başvuracaksın ve nasıl bir resmi yazı alacaksın?
Bunu sadece devlet yapamaz. Yaptım bitti ile olmuyor bu işler. Karşısında sağlam duracak ve bir sorunda resmi cevap verecek bir muhattap lazım.
Veya şöyle diyelim. Bir işlem yapıldı ama yapıldı gözükmüyor. Ne olacak.
Burada da herkes görüyor deme. Evet herkes görüyor ama bir yerde sıkıntı çıktığında ne olacak?
Bu olayın şuanda sistemli çalışıyor olması ileride bir açığının olmayacağı anlamına gelmiyor.
Herhangi açık durumunda çözümü olmadığı için dedikllerimin arkasındayım