Blockchain teknolojisini biliyorum. Fakat şoyle bir sey var.
Şuan blockchain teknolojisini bize anlatildigi gibi biliyoruz. Ve bazen gonderimlerde blockchainde bile nadirde olsa parası gonderimde kaybolanlari goruyoruz.
Bunları geçtim blockchainde bilinmeyen birşey olması degil olay, olay bu teknolojiden ziyada o para birimi ve o ağın kontrolu.
Yani bir sorun olmasada oldu deseler devletin soracagi biri yok. Bu yuzden madur olmayan biri magdur rolu yapsa da devlet arada kalır.
Bazi seyleri gormezden gelmeyin. Bunlar cok ciddi şeyler.
Ben sizle bir satis icin anlassam, baskasinin cuzdan adresini versem, siz de gonderdikten sonra ben kacsam. Bu durumda devletin bu yolla alim satima izin verdiginizi dusunun.
Cozumu nasil olacak?
Bu arada blockchainde satıştan bahsetmiyorum. Blockchainde para transferinden bahsediyorum.
Blockchainde bu arsanin satisinin yapilmasi zaten suan akla mantiga aykiri. Soguk cuzdani kaybettiginizde veya keyi unuttugunuzda arsaniz ortada mi kalacak?
Bu arada devletimiz bu zincire yabanci degil. Uzun suredir devlette bazi isler icin bu tarz ag kuruldu diye biliyorum. Yanlis hatirlamiyorsam e devlet buna ornekti. Tek merkez harici yonetiyorlar
Kardeşim bunun çözümüde çok kolay, hemen bir kanun çıkarırsın. Kripto para ile ödeme almek veya yapmak isteyenler, bu amaçla kullanacakları cüzdan adreslerini resmi makamlara kayıt ettirmelidir diye. BU kadar basit. Bu durumda a kişi b kişisine para gönderirken resmi güvence istiyorlarsa ibraz ettikleri cüzdan numaraları üzerinden işlem yaparlar. BEyan ettikleri cüzdanlar harici cüzdanlarla işlem yapanlar resmi olarak koruma veya hak talep edemezler. Basit işler bunlar , sorduğun sorular haklı endişeler fakat azıcık düşünürsen üzerine basit sorunlar olduklarını göreceksin.