Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten ben de niche daha avantajlı diyorum. Dediğim şey niche sektörde kd bu kadar yüksekse o sektör niche değildir.(bence) Örneğin benim bulduğum keywordler aranma hacmi tüm makalelerle birlikte toplam 20-60k arası, kd değer 0-2 arası, tbm 1 dolar 5 dolar arası keywordler. İlk sıradaki dahi link almıyor çoğunlukla benim sektörlerde. Bu anlamda söyledim.
Evet o şekilde de kelimeler ve variasyonları var. Genel yanlışımız cpc değeri yüksekse ve aranma hacmi varsa bu niche diyoruz. Örneğin aşağıdaki görsel üzerinden anlatayım. (Benim içinde güzel oluyor fikir geliştiriyorum)



Bu kelime yukarıdakinin farklı bir variasyonu, reklam veren 1 tane görünüyor ama ben göremedim. Link sayısı 46 bin ve ilk sayfadaki siteleri geçmek neredeyse olanaksız.

Şimdi bu kelimede çalışacaksam adsenseden kazanmam mümkün değil ki bunun için 100k üzeri yatırım yapmam gerekebilir. (Eticaret)

Üstelik cpc değerinin yanında com yazan yer 1 yani kelime içinde rekabet güçlü.

Bu durum varken ben bu kelimeye girer miyim?
Girmem
Satar mıyım?
Satmam (yazık ya alan kişi site açsa sıralamaya giremeyecek, trafik alamayacak)

Bir kaç kriterin bir arada olması gerekli bence...

Ne olur, üst kelimeden siteyi açarsın içine makale olarak eklersin belki gelen hit o makaleyi de okur da tbm yüksek olur.

Yoksa zor.

İyi forumlar