mersan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı anahtar kelimeyi birden fazla kişiye satmadığınız sürece istediğiniz fiyatı isteyebilirsiniz hocam. Bahsettiğiniz fiyat politikası mantıklı bence
Aslında çok önemli bir noktaya değindiniz. Aradığım kelimelerde bazı kriterler var, yoksa bahsi geçen kelimelerin dışında niche olmayan ama niche gibi görünen kelimeleri bulmak kolay olurdu. Bu durumda her müşteriye 1 kelime verip onun bilmem kaç ay boşa kürek çekmesine sebep olurdum.

Onun yerine kendime araştırdığım gibi araştırıp, uygun fiyata bir kaç kişiye vermek daha makul olur. Çünkü, cevap 1 aşağıda
minigaindev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kelime başı 5 TL demiyorsanız, 5 tl iyi bir fiyat bence.
Yaklaşık 3 sene önce 1 kelime ve sıradan 1 wp sitesi için 200 tl para verdim. Forumda bu şekilde çalışıpta 400 - 2k arası fiyat isteyenlerde oluyor (1 kelime 1 site 10 - 20 makale v.b. 750 TL )

Bilirsiniz ki, web içinde para kazanmak bir tık daha zor olmaya gidiyor... Parayı site kurarken kazanmak en akıllıca yatırım olur.

Örneğin kendim için 1 ayı geçti araştırma yapıyorum 2 alan adı kaydettim, bu gün 3. Alan adını kaydedceğim. Bu 3 alan adında hangisine daha az masraf ile başlarsam onun üzerinden devam edeceğim.

Ne kendim için bulduğum ne de satmayı düşündüğüm kelimeler çok çok gizli bilgi değil, araştırmayı seven ve gerçekten titizlikle araştırmasını yapan kişiler zaten siteyi kurmadan para kazanıyor. Çünkü, siteyi kurarken dahi yaklaşık 1k niche için para harcanıyor... Ne için 1 kelime için.

Peki o 1 kelime doğru mu? Değilse 1k çöpe gitti (benim 3 yıl önce 200 tl çöpe gittiği gibi)

Peki bu arkadaş ne yapmalı, aldığı ya da düşündüğü kelimeyi gerçekten enine boyuna araştırmalı, nelere bakacak mesela.

1. Siteyi kurarken en uygun şekilde özgün makale üretimi (bazı kategoride 1k kelime uzunluğunda makale lazım, 40 makale satın alsa 1600 TL) ( bazı kategoriler 300 kelime yeter, üstelik yılda 5-10 makale eklese kafi bu durumda 120 tl makale ücreti. Bakın daha kurarken 1.4k kazandı bile )
2. Kuracağı site için kaliteli backlink alabilecek mi? Kaliteli baclink aldığında sadece site değeri değil, trafiği de artacak. Örneğin 1 makale yazdırıp medium da yayınlayabilir, ya da linkedin)
3. Kategoride gerçekten ziyaretçi reklama tıklar mı? Öyle bir kelime bulmuşsunuzdur 1000 kişiden 1 tanesi tıklar, öyle bir kelime bulmuşsunuzdur 1000 kişiden 40 kişi tıklar (to % 4 olursa)

Şimdi siz böyle bir kelimeye ne kadar verirdiniz.

Aslında kelimeyi kendime kullanmak için bakıyorum, yani bulduğum kelimelerden açacağım 1 site bile güzel iş yaparsa sizce benzer mantıkla bulduğum kelimeyi 5 tl ye satar mıyım? Cevabını vereyim, kazanç getiren siteden elde ettiğimin %60 ını yeni siteye harcardım. Böylece 2. Site bana bedava gelirdi. Satmak istesem her halde kelimenin olası aylık kazancı x 10 olurdu.

Ek olarak sitemin geliri başlayana kadar düşük fiyat olacak zaten.

Yorumunuz için teşekkür ederim.