crazykanka61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ÇÖZÜLDÜ.

Son kez tekrar düzenleyip yazayım.petşop.com marka tescilli sahibi ile konuştum domain petşop diye okumuş yanlış okumuş yani arkadaşlar domain ile ilgili hiç bir sorun yok dedi kusura bakmayın dedi.Sadece açacağınız sitede logoda ''PETŞOP YAZMASIN PETSOP YAZABİLİR'' DEDİ.Domain ile ilgili yada marka tescili le ilgili hiç bir sorun yok dedi.Bir arkadaşımız petsop marka tescilli olduğunu söyledi isim tescil aradım orada ki arkadaş petşop marka tescilli olduğunu petsop marka tescilli olmadığını söyledi.

Vaktinizi aldığım için k.bakmayın arkadaşlar karşı tarafın yanlış anlamasından dolayı konu biraz uzadı dediğim gibi petşop.com sahibi öle bir derdi yok sadece s yerine ş anlamış mahkeme vs marka tescili domain ilgili sıkıntı hiç bir sorun yok.Amacım zaten domain alıp satmak bu kadar site kurma gibi bir derdim yok.Herkese vakit ayırdığı için teşekkürler
Bu işlere avukatlar bakar, kendilerinde yetki olduğu müddetçe marka sahibini; markayı korumak adına markaya benzer olan domaine tazminat davası açma hakkı vardır.
Şu an size dava açsalar en fazla domainin kullanılmasına engel olurlar. Ama bahsi geçen domain bir süre sonra kazanç elde etmeye başladığında tazminat davası ile güzel para alırlar.

Şöyle düşünelim; kim domain adını yazarken Türkçe karakter kullanır? İlla ki benzerlikten dolayı elinizdeki domain baş ağırtır.

Ben satayım alan kişi uğraşsın diyorsanız, bu pek etik değil. Mutlaka satın almayı düşünen kişiye durumdan bahsetmelisiniz.

Şu kısmı iyi anlamak gerekiyor:

Bir marka sahibi asla domain almak zorunda değildir.. Ve markasına ait domain üzerinde hak sahibidir. Çünkü marka itibarı denilen bir husus vardır.

Asla ''bir şey olmaz'' mantığında hareket etmeyin.

Marka sahibi yanlış anlamamış, sizin para kazanmanızı bekliyor olabilir.
Ardından tazminat davası ile karşınıza gelme durumunda ise; söz uçar, yazı kalır misali hukuken hiç bir dayanağınız olmaz.

Bu tarz konular ciddiye alınmalıdır. Burada fikir almaktan ziyade bilişim alanında uzmanlığı olan bir avukattan tavsiye almanız çok daha sağlıklı olur.