hocam konuyu biraz geç gördüm ama benim de bir sorum olacak. elements , monsterone gibi dağıtıcılar, ürüne tek kullanımlık lisans dosyası ekliyor. bunun birden fazla sitede kullanımında herhangi bir sıkıntı olur mu?
Tespiti halinde lisansın tüm domainlerdeki kullanım iptali olur, bu firmaların Türkiye'de ofisleri bulunmadığı için hukuki bir süreç başlatıldığını görmedim ve duymadım. Zaten hali hazırda hack, hesap çalınması gibi olaylar ile lisans çalınma durumları da olduğu için insanları çok zorlayan firmalar değiller. Tespiti halinde lisansım çalındı diyerek belki tekrar aktif ettirme şansınız da olabilir. Etik olarak lisans şartlarına uygun olarak kullanılmalı, şahsen bir temayı 2. bir projede kullanmayı düşünüyorsam proje gerçekten güzel demektir ve karşılığının verilmesi gerekir ki bu da yeni proje için tekrar lisans ücreti ödemek demek. Lisanssız, kaçak kullanmak daha büyük kayıpları getirir. Örnek olarak; Bir yerde kullandığım Pc Korsan yazılımlarla kırılmış windows'luymuş, virüs programında son durum temiz gösteriyordu ancak erişim sağladığım Ethereum cüzdan bilgilerini çalmışlardı. O zamanın kuruna göre 14bin ₺ değerinde Ethereum çaldılar.
Korsan, kaçak yazılımlarda bu tür olaylar hep yaşanır, kimse hayrına bir yazılımı kırmıyor. Nulled scriptler bir çok amaç için backdoor açıkları ile dağıtılıyor, o yüzden en temizi kullandığınız pc'de ve sitelerde hiç bir şekilde lisanssız yazılım kullanmamak.