Arkadaşlar hobi olarak ilgilendiğim bir Youtube kanalım var. Kanalın şu an 1500 abonesi ve 16 bin saat son 1 yılda organik izlenmesi var. Dünyanın dört bir yanında da görüntüleme alan bir kanal. Zamanında Adsense kabul edilmişti ancak kanalda telifsiz pek çok video olduğu gibi telifli bazı videolar da bulunuyordu. Ardından bir gün "tekrar eden içerik" sebebiyle Adsense kapatıldı. Çok umursamadım. Arada bir girip ayda bir yeniden başvuruyordum. İki gün önce telifli olan tüm videoları gizledim. Ardından o şekilde başvuruda bulundum ve iki günden daha kısa bir sürede Adsense onayı geldi.
İşin tuhaf yanı ise iki gün önce içerisinde herhangi bir telif barındırmayan kanalla başvurduğumda "tekrar eden içerik" sebebiyle kabul edilmedi.
Video gizleyerek başvurmak bu sorun için belki çözüm olabilir. Ama benim anladığım kadarıyla Google bu Adsense başvurularında sanki ayın bazı dönemlerinde başvurularda daha kolay bir şekilde onay veriyor. Tabi bu benim gözlemim ancak tam olarak emin değilim. Bu sebepten dolayı bazı başvuruların onaylanmasının bu anlamda şans olduğunu belki söylemek mümkün olabilir.
Tekrar eden içerik sorununa bu elbette ki kesin çözüm yöntemi değil. Belki birilerinin işine yarar diye bildiklerimi buraya bırakıyorum.