Resmi belgeleri sunacağız diyeceğimiz yok, uydurma haberler, bilmem ne kripto haber sunana bilinmeyen haber sitelerde dikkat çekmek için bu tür yazılar dikkate alınmamalı.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-56768459 Türkiye'de kripto paraların düzenlenmesine yönelik yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetmeliğine göre
kripto varlıklar ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamayacak.
Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya
dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.
İlgili düzenlemenin 30 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.
'Ödeme hizmetlerinde kripto varlıkların kullanılacağı iş modelleri geliştirilemez'
Yönetmelikte ayrıca şu ifadeler kullanıldı:
"Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez,
bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz.
"Ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez."
.
.
.
Yani insanları olmayan şeyler yayımlayarak bir şekilde dikkat çekerek/algı yaratarak bu "ortalıkta olmayan" sanal paralara teşvik ederek milletin günahına girmeyelim.
.
- Banker Kastelli milleti soyar, devlet nerede deriz.
- Cem Uzan milleti söğüşler, devlet nerede deriz,
- Titan saadet zinciri türer, devlet nerede deriz,
- Çiftlik bank gibi sanal oyunlar" inanıp paralarını kaptıranlar, devlet bizi kurtarsın der.
- Günün popüleri Kripto para yeni aday.............................................. ..............................................
Ben devletin en başında bir yetili olsam ne haliniz varsa görün derdim. Birde kaptırdıkları para kadar vergi çıkartırdım.
Devlet her kesin başına bir bekçi dikip peşine polis mi taksın.
2 gram aklı olmayanlar 1 koyup 10 kazanacağım diye aklı havada dolaşanlar kendi etraflarında ki insanları da bu batağa çekiyorlar.
Nasıl çiftlik bank gibi saçma işleri öven kişilere bu forumda karşı çıktıysam, Bu ortalıkta olmayan "sanal" paraların peşlerinde koşmalarını asla tavsiye etmem.