Evlilik yolu tarafların birbiri ile anlaşabilmek ve yardımcı olmaktır. İkinizde mutlu olduktan sonra ha müstakil ev ha apartman dairesi bunun mantıklı bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Sadece gelen gidene karşı kendini mahçup hissedebilir utanabilir diye müstakil ev istemiyor olabilir.
Aile meselesi ise o aile yuva yıkar. Bir öyle bir böyle konuşan aile siz evlendikten sonra da aynısını yapar gelin ile uzun telefon görüşmeleri olur bir bakmışsın evde bilmediğin huzursuzluklar olmuş.
Bence bu durumda en güzeli kendi aileni asla küçük duruma düşürecek bir şey yapmamandır. En iyisini en güzelini onlar bilir senin mutsuz olmanı asla istemezler. Karşındakiler ile yabancı kişiler her ne kadar 2 -3 yıllık bir ilişkin olsada insanlar uzaktan yada buluşma ile tanınamıyor. İş ciddiye bindikten sonra gerçek tavırlar belli olur tıpkı senın durumun gibi.
Senin düşünmen gereken nokta bence şudur. Ben senin bir arkadaşınmışım gibi sana evleneceğimi ve kız tarafının bana ve aileme karşı böyle davrandığını sana anlattığımı düşün. Bana bu durumda sen ne dersin ?. Aslınca cevabı açık.
İnşallah bu tür durumlar çok yaşanmaz ve hakkında hayırlısı olur